Carlsen lekte seg videre til semifinale i Chess.com-turnering: – Jeg hadde det moro

BARNESKIRENN: Magnus Carlsen med klar seier over Wesley So i chess.coms Speed Chess Championship. Foto: chess.comBARNESKIRENN: Magnus Carlsen med klar seier over Wesley So i chess.coms Speed Chess Championship. Foto: chess.com

Nå topper Carlsen samtlige ratinglister på verdens største sjakknettsted. Alexander Grischuk møter en verdensmester i superform allerede tirsdag.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen fortsetter å dominere i sjakkens raskeste disipliner. I kveld tok han seg lett videre fra kvartfinalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap med en klar seier over Wesley So.

Da kruttrøyken hadde lagt seg etter rundt 3,5 timers spill, var den filipinsk-fødte amerikaneren feid av brettet med sifrene 27,5-9,5.

– Dette er Magnus-show, konstaterer kommentator Danny Rensch på verdens største sjakknettsted.

Matchen åpnet forsiktig med én seier til hver og to remiser. Derfra skaffet verdensmesteren seg et avgjørende forsprang ved å vinne sju av de neste ni partiene. Med et klart 11-3-overtak etter den første delen av matchen, var matchen i praksis avgjort.

– Han var ikke på sitt beste i 5-minutters delen. Der bukket han ganske mye. Han virket ikke veldig komfortabel selv da jeg sto klart bedre. I 3-minutersdelen ble jeg for det meste utspilt og jeg var heldig at jeg ikke tapte mer, sier Carlsen til chess.com.

26-åringen har tidligere uttalt til Matt & Patt at Speed Chess-turneringen er noe han tar seriøst.  Rundt 15.000 tilskuere kunne følge spillerne på web-kamera underveis. Der fikk de se en storfornøyd Carlsen som tydelig koste seg i matchen mens han fulgte med på favorittlaget Real Madrids match mot Athletico Madrid.

So reiste seg etter del én, og vant 3-minutters delen med 6-4. Men nærmere enn det kom ikke So, selv om han rotet bort flere vunnede stillinger. I bullet-delen var han sjanseløs og Carlsen gjorde nesten rent bord med 12,5-0,5.

– Jeg var heldig som ikke mistet mer av ledelsen min. Men da jeg gikk inn i bullet-delen, følte jeg meg komfortabel. Derfra visste jeg at jeg bare kunne hadde moro, sier Carlsen.

Dermed innfridde Carlsen favorittstempelet som ble gitt av Chess.com før matchen.

Her viser vi to høydepunkter fra matchen:

Den dominerende prestasjonen gjør at Carlsen nå også topper tre ratinglister blant flere millioner registrete spillere på chess.com. 2857 i hurtigsjakk, 3012 i lynsjakk og 3119 i såkalt bullet. Det kommer altså i tillegg til de tre listene han topper i vanlig brettsjakk.

26-åringen har flere ganger vist seg å være suveren i de aller raskeste disiplinene, også på nett. I en tilsvarende turnering i fjor utklasset han lynfantomet Hikaru Nakamura i finalen.  Carlsen kvalifiserte seg til kvartfinalen i årets mesterskap ved å knuse aserbadsjanske Gadir Guseinov hele 20,5-5,5.

– Jeg synes ikke jeg spilte bra på noe tidspunkt i dag. Jeg må gjøre det bedre neste gang, sa Carlsen.

Tidligere i uken satte han ny ratingrekord på de offisielle lynsjakklistene med 2974 etter at han slo kinesiske Ding Liren i Champions Showdown i St. Louis. Det lover bra før han etter all sannsynlighet skal forsøke å sikre seg to nye VM-titler i lyn- og hurtigsjakk i Saudi-Arabia fra 26. – 30. desember.

Allerede kommende tirsdag skal Carlsen møte Alexander Grischuk i semifinalen av mesterskapet.

– I treminuttersdelen er det mye rom for forbedring. Hvis jeg kan forbedre meg der, så har jeg gode sjanser. Jeg ser veldig fram til det, sier Carlsen.

Den andre semifinalen spilles mellom Hikaru Nakamura og Sergey Karjakin. Dermed kan vi få en repetisjon av fjorårets finale.

Watch 2017 Speed Chess Championship | World Champion Magnus Carlsen vs Wesley So from Chess on www.twitch.tv

(Besøkt 3 090 ganger, 1 besøk i dag)

3 kommentarer på "Carlsen lekte seg videre til semifinale i Chess.com-turnering: – Jeg hadde det moro"

  1. «Da kruttrøyken hadde lagt seg etter rundt 3,5 timers spill, var den
    filipinsk-fødte amerikaneren feid av brettet med sifrene 21,5-9,5.»

    Han vant 27,5-9,5.

Stengt for kommentarer.