Slik oppnår du gode resultater ved sjakkbrettet

Et godt resultat ved sjakkbrettet krever gode forberedelser.
ANNONSE

Når du setter deg ned ved sjakkbrettet handler alt om deg og din motstander. Hvem trekker det lengste strået til slutt? Det utfallet kan du påvirke.

For en sjakkspiller er det mye som skal klaffe for å oppnå et godt resultat.

Hvis du ikke er helt i form, føler deg slapp eller rett og slett er syk, da er nok ikke et parti sjakk det som frister mest. Humøret svinger, uten unntak, for oss alle. Dårlig humør er nok heller ikke spesielt gunstig for god sjakk. Er du sliten og mangler overskudd og søvn vil dette også påvirke innsatsen ved sjakkbrettet.

Sjakk er en mental øvelse, spennende, krevende og utfordrende, hvilket krever god selvdisiplin og høy konsentrasjon over lang tid.

Da sier det seg egentlig selv. Sjakk handler om gode forberedelser. Det handler om overskudd, selvsikkerhet og humør.  Du må være klar for maksimal innsats med sinnsro og fokus. Du må være våken og konsentrert. Alle sanser må være skjerpet.

Disse faktorene kan du gjøre noe med, du kan selv påvirke utfallet.

Fysisk aktivitet kombinert med et sunt og godt kosthold bidrar til gode resultater ved sjakkbrettet.

Omega-3 bidrar til å opprettholde god funksjon av hjernen og nervesystemet, herunder synsfunksjoner og mentale funksjoner som læring, humør og hukommelse. Funksjoner du er avhengig av for å spille god sjakk.

Omega-3 er essensielle flerumettede fettsyrer som er avgjørende viktig for kroppen og den fysiske og psykiske helsen vår. Den vegetabilske fettsyren ALA og de marine fettsyrene EPA og DHA er de tre viktigste fettsyrene for oss mennesker og disse bidrar til at cellene i kroppen fungerer optimalt.

Calanus® Oil er trygt å bruke for idrettsutøvere.

Calanus® Oil er ansett å være Norges beste kilde til omega-3-fettsyrer.

Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd å ha et tilstrekkelig inntak av omega-3 året rundt, fordi kroppen har god nytte av disse fettsyrene. Ved et trofast og jevnt inntak av omega-3 vil man oppnå alle de positive sidene som de essensielle fettsyrene gir hjerte- og karsystemet, leddhelsen, hjernen og huden vår. Kroppen vår har ikke et lager av omega-3 som vi kan tære på, og den kan heller ikke produsere nok selv. Derfor er vi selv ansvarlig for å gi kroppen vår en jevn tilførsel av de sunne fettsyrene året rundt.

Calanus® Oil er ansett å være Norges beste kilde til omega-3-fettsyrer, og i sin form naturens mest konsentrerte form for energi. Oljen blir i dag omtalt som en ny generasjon omega-3 som blir høstet og produsert i Nord Norge, med en unik sammensetning som gjør at fettsyrene tas opp langt mer effektivt enn fra andre omega-3-produkter. Det er derfor ikke uten grunn at Calanus® Oil omtales som kortreist «superomega».

Ditt trekk!

Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.

(Besøkt 1 300 ganger, 1 besøk i dag)