Kan ha avslørt hvor VM-matchen i 2018 spilles i pressemelding

LONDON: Magnus Carlsen kan spille sin neste VM-match i storbyen på de britiske øyene, om man skal tro ryktene. Foto: Maria EmelianovaLONDON: Magnus Carlsen kan spille sin neste VM-match i storbyen på de britiske øyene, om man skal tro ryktene. Foto: Maria Emelianova

Agon er taus, mens sjakkprofil mener å vite når det hele annonseres.

av Tarjei J. Svensen

Torsdag starter FIDEs siste Grand Prix-turnering på Mallorca. Den avgjør hvem som får de to siste plassene til neste års Kandidatturnering i Berlin.

Vår egen Jon Ludvig Hammer er blant deltakerne, men det er kun Maxime Vachier-Lagrave og Teimour Radjabov som kan frarøve Shakhriyar Mamedyarov og Alexander Grischuks ledelse i sammendraget og ta seg til VM-semifinalen.

I den anledning har Agon, selskapet som har rettighetene til VM-syklusen, sendt ut en pressemelding. Der ser det ut til at selskapet røper hvor Magnus Carlsen skal spille sin  VM-match i 2018. Eugene Kaspersky, sjefen for den russiske antivirusgiganten som sponser Agon, er sitert på følgende:

«Jeg ønsker alle spillerne som konkurrerer i Palma de Mallorca lykke til. Det har vært en fornøyelse å følge fremdriften til Grand Prix-serien så langt, og nå som finalen er nær, blir det en intens siste spurt mot Grand Prixs mållinjen, og billettene til Berlin og deretter London!»

Sitatet kan dermed bekrefte det den spanske storavisen El Pais skrev i oktober. Den kjente sjakkjournalisten Leonxto Garcia skal sitte på to kilder nær Agon om at London trolig blir storbyen som følger etter Chennai, Sotsji og New York.

Agons pressetalsmann Andrew Murray-Watson avviser imidlertid overfor Matt & Patt at avgjørelsen er tatt.

– Det er ingenting som er bekreftet enda. Vi kommenterer ikke noe før det er endelig annonsert, sier Murray-Watson.

London Chess Classic-arrangør Malcolm Pein ser imidlertid ut til å bekrefte ryktene og kaller det en «dårlig skjult hemmelighet». Ifølge Pein skal det hele annonseres 29. november.

Om det til slutt blir storbyen på de britiske øyene som til slutt ender opp med å bli valgt, vil det ikke være noen overraskelse. London har helt siden VM-triumfen i New York i fjor vært det heteste tipset på ryktebørsen.

Magnus Carlsen skal snart besøke storbyen der London Chess Classic begynner 1. desember. Det blir verdensmesterens siste turnering med klassisk betenkningstid, før han etter all sannsynlighet spiller VM i lyn- og hurtigsjakk i Saudi-Arabia fra 26. – 30. desember.

(Besøkt 2 107 ganger, 1 besøk i dag)