Fortsetter å knuse medlemsrekorder: – Føler oss trygge på ti prosent vekst i år

LANDSTURNERING: Fra NM i Stavanger i 2017. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noLANDSTURNERING: Fra NM i Stavanger i 2017. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Sjakkforbundet nærmer seg 4000 medlemmer.

av Tarjei J. Svensen

Folk strømmer stadig til sjakklubber over hele landet. Det viser Sjakkforbundets ferske oversikt med medlemstall per 1. oktober.

3781 medlemmer er en økning på nær 10 prosent i forhold til samme tidspunkt i 2016. Det betyr at Norges Sjakkforbund har fått 325 flere medlemmer siden rekorden ble satt 18. mai.

Oslo Schakselskap er fortsatt landets største klubb med 207 medlemmer, med NM-arrangør Stavanger som nummer to med 160 og Nordstrand Sjakklubb på tredjeplass med 137 medlemmer.

SE OGSÅ: Medlemstall fordelt på klubber (PDF)
Generalsekretær i Norges Sjakkforbund Geir Nesheim. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Generalsekretær i Norges Sjakkforbund Geir Nesheim. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Medlemstallene registreres per kalenderår, noe som betyr at hvert nye medlem gjør at rekorden forbedres.

– Vi har gledet oss over fremgangen over en lav sko. Vi føler oss trygge på over 10 prosent vekst i år, konkluderer generalsekretær i Sjakkforbundet Geir Nesheim til Matt & Patt.

Nesheim sier at det er spesielt i barne- og skolesjakken at de merker en gryende sjakkinteresse for tiden, og at medlemstallet øker selv uten store tv-satsninger i det siste.

– Det som er utfordrende nå, er å opprettholde dette videre fremover. Vi har mange gode ideer for hva vi skal gjøre, men det viktigste er at de som kun spiller sjakk på pc- og via nett, får tilbud om lett tilgjengelig helgeturneringer over bare over én dag, sier han og trekker frem Torbjørn Ringdal Hansen og Heidi Røneids populære cafésjakkturneringer.

Nesheim sier det er én ting som er spesielt positivt med de ferske tallene.

– Det at mange klubber velger å bli med i Sjakkforbundet etter å hatt litt aktivitet, er kanskje de aller mest gledelige ved de nye tallene. Det gjelder i begge forbund.

– Hva kommer tallet til å ende på til slutt?

– Jeg tror vi kommer over 3850. Alt over det synes jeg en hyggelig bonus. Da har vi en økning på godt over 10 prosent.

P.S: Også i Ungdommens Sjakkforbund viser tallene en klar fremgang. Her er økningen på nær 20 prosent: Fra 3200 i fjor til 3826 i år.

MEDLEMSTALL: Og flere skal det bli. Grafikk: Norges Sjakkforbund

MEDLEMSTALL: Og flere skal det bli. Grafikk: Norges Sjakkforbund

 

(Besøkt 830 ganger, 1 besøk i dag)