Kaasen med krisestart i Armenia – så kom endelig helpoenget

Tor Fredrik Kaasen. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noTor Fredrik Kaasen. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

15-åringen tok sin første seier i 5. runde.

av Tarjei J. Svensen

Tromsø-talentet Tor Fredrik Kaasen (15) sliter foreløpig med å få spillet til å sitte i European Youth Grand Prix, som startet onsdag. Når fem av i alt 11 runder er spilt i armenske Jermuk, står Kaasen med kun ett poeng.

SE OGSÅ: Resultater i European Youth Grand Prix

15-åringen åpnet fryktelig med fire strake tap for Viachaslau Zarubitski (2311), Kiril Shubin (2359), Kirill Shevchenko (2531) og Arseniy Nesterov (2350).

Søndag tok Kaasen endelig sin første seier da han slo IM Sergei Lovanov (2457). Seieren kom etter en merkverdig brøler av russeren i det 22. trekket.

World Youth Stars er en del av en serie på tre turneringer i European Youth Grand Prix med noen av kontinentets fremste sjakktalenter under 16 år.  Kaasen ble invitert som en av Europas beste spillere under 16 år, og er rangert som nummer seks blant de 12 deltakerne i feltet.

Tromsø-gutten, som nå representerer Vålerenga i Eliteserien, er den eneste av deltakerne som ikke kommer fra tidligere sovjetstater.

I den første turneringen i Kirishi, Russland endte det med sjuendeplass, en plassering litt under forventet score for Kaasen.

Det er fortsatt seks runder igjen å spille i Armenia og dermed god tid til å hente seg inn igjen. I 6. runde mandag spiller han med svart mot Shant Sargsyan (2431). Partiene kan følges direkte via chess24.com.

(Besøkt 1 144 ganger, 1 besøk i dag)