Christiansen etter seier på Isle of Man: – Tror aldri jeg har hatt så flaks før

FLAKS: Johan-Sebastian Christiansen mener han hadde flaks som vant i sjette runde på Isle of Man. Foto: Maria Emelianova/chess.comFLAKS: Johan-Sebastian Christiansen mener han hadde flaks som vant i sjette runde på Isle of Man. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Johan-Sebastian Christiansen (19) vil helst ikke tenke på at han nærmer seg sitt første stormesternapp.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen ligger an til å bli konge av Isle of Man, men de tre andre norske håpene gjør også sine saker svært bra.

En av dem er Johan-Sebastian Christiansen (19), som er oppe på 3,5 poeng etter å ha slått IM Andrew Ledger (2361) i sjette runde og tatt sin andre seier.

Den kom etter at sandefjordingen underveis var i store problemer med to bønder under. Briten gjorde en kjempebrøler i trekk 35 som førte til sjakkmatt.

Overfor Matt & Patt kaller 19-åringen partiet for «vanvittig».

– Det var litt av et krisesparti. Jeg tror ikke jeg har hatt så flaks før, sier Christiansen.

– Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Jeg står 2 rene bønder under, med to håpløst plasserte offiserer og en passiv stilling. Han har ingen svakheter og jeg har ingenting å spille mot.

Den selvsikre 19-åringen holder stormesternivå med kun ett tap på de seks partiene på Isle of Man. Christiansen klinte til med seier over den argentinske stormesteren Alan Pichot (2565 i første runde, og har deretter fulgt opp med solide remiser mot Peter Leko (2679) og Rasmus Svane (2595).

I fjerde runde gikk han rett ned mot russiske Alexander Riazantsev (2666), men etter remis for indiske Eesha Karavade (2384), er det stormestertakter over Christiansen så langt.

– Jeg er fornøyd med de fire første partiene, men misfornøyd med parti nummer fem og seks. Det var stort å spille remis mot Leko. Det er et parti jeg setter høyt opp på lista mi, sier 19-åringen.

Poengfangsten etter seks runder gjør at sandefjordingen lukter på sitt første stormesternapp. Det vil han foreløpig ikke tenke på.

– Svært, svært lite. Nappene kommer når styrken er der. Jeg er ikke så stabil hele tiden og jeg har derfor ikke hatt mange 2600-prestasjoner, sier 19-åringen.

Christiansen skal møte tidligere kvinneverdensmester Alexandra Kosteniuk i sjuende runde fredag. Med seier der, trenger han trolig bare et halvt poeng på de to siste rundene for å sikre nappet.

Solid av Salomon og Tari

SOLID: Johan Salomon (20) med 3,5 poeng på de første seks rundene på Isle of Man. Foto: Maria Emelianova/chess.com

SOLID: Johan Salomon (20) med 3,5 poeng på de første seks rundene på Isle of Man. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Stormester Johan Salomon (20) står også med 3,5 poeng og er godt fornøyd med egen innsats så langt.

I femte runde holdt han enkelt remis med svart mot det 16-årige amerikanske stjerneskuddet Jeffrey Xiong.

Aryan Tari har vist stabilt spill på Isle of Man, men gikk på sitt første tap i sjuende runde. Det kom etter en feilvurdering mot en indisk stormester.

Aryan Tari ved siden av Anna Zatonskih, som sto for rundens sensasjon da hun slo Boris Gelfand. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Aryan Tari ved siden av Anna Zatonskih, som sto for rundens sensasjon da hun slo Boris Gelfand. Foto: Maria Emelianova/chess.com

18-åringen var svært skuffet etter sitt første nederlag, men er fortsatt litt over forventet score. Tidligere i turneringen har Tari spilt remiser mot storheter som Nigel Short, Michael Adams og Peter Leko.

I sjuende runde får Tari bryne seg på en ny ung inder: 15-åringen Kalyan Arjun (2406).

Chess.com Isle of Man International fortsetter med sjuende runde fredag fra kl 14.30 norsk tid. Der spiller Magnus Carlsen mot Vidit Gujrathi på førstebord.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 803 ganger, 1 besøk i dag)