Carlsen kan vinne årets første turnering med kjæresten på plass

PAR: Magnus Carlsen med kjæresten Synne Christin Larsen før sjuende runde på Isle of Man fredag. Foto: Maria EmelianovaPAR: Magnus Carlsen med kjæresten Synne Christin Larsen før sjuende runde på Isle of Man fredag. Foto: Maria Emelianova

(Magnus Carlsen – Vidit Gujrathi 1/2-1/2): Verdensmesteren er skuffet over å ha ikke satt inderen under press, men er uansett litt nærmere årets første turneringsseier – med kjæresten på plass.

av Tarjei J. Svensen

I sjuende runde i Chess.com Isle of Man International fredag spilte verdensmesteren en rask remis etter bare to og en halv time mot indiske Vidit Gujrathi.

22-åringen er rangert som nummer 41 i verden og er sekundant for en av Carlsens argeste rivaler, Anish Giri.

Nordmannen fikk ingenting til med hvite brikker og det var svart som fikk overtaket. Etter en rekke avbytter, var imidlertid faren over og remisen ble klar etter 31 trekk.

– Jeg er glad jeg slapp såpass billig unna der, sier Carlsen til Matt & Patt på vei ut av lokalet.

Vidit Gujrathi leder an i en nesten uendelig rekke av unge, indiske talenter. Magnus Carlsen møtte ham for første gang på Isle of Man. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Vidit Gujrathi leder an i en nesten uendelig rekke av unge, indiske talenter. Magnus Carlsen møtte ham for første gang på Isle of Man. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Dermed er Carlsen fortsatt ubeseiret med 6 av 7 poeng. To runder før slutt er han sikret minst et halvt poengs ledelse på konkurrentene.

Stillingen på Isle of Man etter 7 av 9 runder:

1. Magnus Carlsen (2827), Norge 6 poeng
2. Fabiano Caruana (2799), USA 5,5 poeng
3. Vidit Santosh Gujrathi (2702), India 5,5 poeng
4. Pavel Eljanov (2734), Ukraina 5,5 poeng
5. Emil Sutovsky (2683), Israel 5,5 poeng
6. Viswanathan Anand (2794), India 5 poeng

SE OGSÅ: Offisiell resultatliste

I gruppen med 5,5 poeng, finner vi Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana, Emil Sutovsky i tillegg til Vidit.

Carlsen møter Caruana med svarte brikker lørdag. De seks siste oppgjørene mellom de to har endt med remis.

– Det bir et tøft parti i morgen, sier Carlsen mens han forlater spillestedet i solskinnet på Isle of Man.

Nordmannen virker ellers å være i svært godt humør om dagen. Før dagens runde viste han seg for første gang offentlig sammen med kjæresten Synne Christin Larsen.

PRAT: Magnus Carlsen og Synne Christin Larsen i prat med arrangør. Foto: Maria Emelianova/chess.com

PRAT: Magnus Carlsen og Synne Christin Larsen i prat med arrangør. Foto: Maria Emelianova/chess.com

De to har vært et par i et års tid og kom sammen til teateret Villa Gaiety, hvor storturneringen holdes. Der snakket de med turneringssjef Alan Ormsby og sponsorer.

– Det er så lett å se når han er i godt humør. Man får ham neppe blidere enn i dag, mener Fiona Steil-Antoni, som kommenterer turneringen for arrangøren.

Torsdag postet verdenmesteren også et romantisk bilde på Instagram.

Exploring the wildlife at night

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

Carlsen har tidligere i turneringen seire over Bardur Orn Birkisson, Eugene Perelshteyn, Jeffrey Xiong, Julio Granda Zuniga og Pavel Eljanov. Remisene har kommet mot Rustam Kasimdzhanov, i tillegg til Vidit.

– Det er for tidlig å friskmelde meg. Jeg har ikke møtt så mange gode spillere enda. Men jeg kan ikke spille mot noen andre enn de som er foran meg og de har stort sett gjort det bra, sa Carlsen til Matt & Patt etter seieren over Eljanov torsdag.

Den hittil oppløftende prestasjonen på Isle of Man gjør likevel at han kan glede seg over å ha økt forspranget på verdensrankingen til 32 poeng ned til Levon Aronian. Caruana er nå på tredjeplass etter en god prestasjon på Isle of Man.

Kanskje enda viktigere er det at Carlsen nå er nærmere årets første triumf med lang betenkningstid. Så langt har det blitt tre andreplasser, én katastrofal niendeplass og tredjerundeexit i FIDE World Cup.

Chess.com Isle of Man International er en såkalt åpen turnering med 159 deltakere over ni runder frem til søndag. Vinneren stikker av med rundt 550.000 kroner.

SE OGSÅ:
(Besøkt 6 169 ganger, 1 besøk i dag)