Johannes Haug med tre turneringsseire på fire dager: – Jeg har hatt en stigende kurve

Johannes Haug. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noJohannes Haug. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

17-åringen kronet det hele med dobbeltseier i helgen. Nå drømmer han om å ta IM-napp i Oslo Chess Festival.

av Tarjei J. Svensen

Nordstrands Johannes Haug (17) er et av landets mest lovende sjakktalenter og har hevet seg betraktelig det siste året. Høydepunktet kom NM i sommer da han sikret seg sitt første napp i IM-tittelTenåringen er allerede inne blant de 30 beste i Norge med en rating på 2376 på FIDEs september-liste.

Nå kan han se tilbake på en særdeles vellykket uke foran sjakkbrettet. Det unge sjakktalentet stilte nemlig opp i tre hurtig- og lynsjakkturneringer – og vant dem alle tre!

– Jeg har hatt en stigende kurve de siste månedene. Nå gjorde det et klart utslag, sier en fornøyd 17-åring, før han også legger til:

– Så hjalp selvfølgelig litt at ingen norske IM-er eller GM-er spilte …

Suksessuken startet torsdag da han vant Stjernens ukentlige Hurtigliga med 4,5 poeng, et halvt poeng foran en trio på 4 poeng.

VINNERNE: Johannes Haug (t.h) etter triumfen på NTG, sammen med toer Anders Jobber og Timofey Galinsky. Foto: Olga Dolzhykova/stormester.no

TOPP TRE: Johannes Haug (t.h) etter triumfen på NTG, sammen med toer Anders Jobber og Timofey Galinsky. Foto: Olga Dolzhykova/stormester.no

Lørdag ble det 5,5 poeng av 7 mulige og seier i NTGs eyeQ hurtig-Grand Prix i Bærum. Haug vat et halvt poeng foran Anders Hobbers på andre- og Timofey Galinsky på tredjeplass i toppgruppen med 14 deltakere.

Søndag fulgte han opp med triumfen som han er mest fornøyd med. Da gikk turen til Drammen og Åpent Buskerudmesterskap i lynsjakk. Ny seier, denne gangen med imponerende 14 av 15 poeng.

Nok en gang var det Anders Hobber som måtte bite i det sure eplet og ta til takke med andreplass, halvannet poeng bak seierherren. Johannes Luangtep Kvisla grep tredjeplassen.

Dermed ser det ut til at 17-åringen er i upåklagelig form før Oslo Chess Festival, som begynner fredag. Der er det unge håpet rangert som nummer 23 blant de 138 påmeldte deltakerne.

– Jeg får håpe det går like bra der. Men jeg er fornøyd med mitt eget spill i det siste, sier Haug.

Og målet?

– Et IM-napp til ville vært perfekt. Men så lenge jeg er pluss i rating, er jeg egentlig generelt fornøyd.

(Besøkt 1 293 ganger, 1 besøk i dag)