Norway Chess avslører planene for 2018

CLARION ENERGY: Det store hotellet på Madla blir nok en gang åstedet for Norway Chess. Foto: Lennart OotesCLARION ENERGY: Det store hotellet på Madla blir nok en gang åstedet for Norway Chess. Foto: Lennart Ootes

I Stavanger er de godt i gang med planleggingen av superturneringen de neste to årene.

av Tarjei J. Svensen
NORWAY CHESS-GENERAL: Kjell Madland. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

NORWAY CHESS-GENERAL: Kjell Madland. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Norway Chess er blitt en av verdens mest prestisjetunge turneringer på sjakk-kalenderen. Årets turnering var nummer fem i rekken og i den anledning et lite jubileum. Drøyt tre måneder etter at Levon Aronian kunne juble for sin første triumf i Norge, er planleggingen av de to neste turneringene allerede er godt i gang.

Nå er det klart at 2018-utgaven arrangeres i tidsrommet 27. mai – 8. juni. Det bekrefter Kjell Madland overfor Matt & Patt.

– Det har vært litt utfordringer med FIDE og Agon tidligere fordi de har flyttet litt på ting. Men nå ser det bra ut og jeg er veldig fornøyd med det tidspunktet. Det er mye som skal klaffe, sier Norway Chess-generalen.

I fjor førte blant annet FIDEs plutselige flytting av VM for landslag i Sibir til delvis kollisjon. Madland forteller derfor at de allerede er i ferd med å spikre datoene for 2019 for å skape forutsigbarhet.

FIDE har foreløpig ingen arrangementer klare i 2019.

Samme spillested

Magnus Carlsen gir opp mot Levon Aronian i et minneverdig parti. Foto: Lennart Ootes

Magnus Carlsen gir opp mot Levon Aronian i et minneverdig parti. Foto: Lennart Ootes

Selv om Magnus Carlsen i år gjorde en av karrierens svakeste prestasjoner, tyder mye på at arrangementet var en suksess. Verdensstjernene var godt fornøyd med å bli behandlet som konger, mye takket være en imponerende gruppe med frivillige sjåfører. For mange var høydepunktet besøket hos sponsoren Felleskjøpet der Vladimir Kramnik, Sergey Karjakin, Anish Giri & co fikk melke kyr, kappkjøre med traktor og

TV 2 var dessuten på plass med eget studio og sjakksendinger der Hans Olav Lahlum, Aryan Tari, Johan Salomon, Geir Sune Tallaksen Østmoe og Ellen Carlsen var blant kommentatorene.

Derfor fortsetter 2018-utgaven i samme spor: Clarion Hotell Energy på Madla, og Stavanger Konserthus blir igjen vertskap for verdens beste sjakkspillere.

– Hotellet fungerer kjempegodt med alt som spillelokalet og studio. Det er kompakt og greit og fungerer godt. Konserthuset taler for seg selv. Det er en staselig plass å være. Så jobber vi fortsatt litt med å bestemme oss for hvor vi skal legge lynsjakken 27. mai, sier Madland.

Vil forbedre seg

I 2018 ønsker Madland & co likevel å sikte enda høyere. Turneringssjefen forteller at de vil bli enda flinkere på å nå ut på sosiale medier. I tillegg vil de jobbe enda mer med å forbedre den internasjonale sendingen, der Nigel Short og Dirk Jan ten Geuzendam var kommentatorer.

– Dette er viktig for oss, understreker Norway Chess-sjefen.

Madland vil ikke gå i detalj, men sammenlignbare superturneringer som Tata Steel Chess og Sinquefield Cup har eksempelvis egne reportere som intervjuer spillerne etter partiene. Om de skal få til det, kreves det mer ressurser. Sponsorarbeidet er i full gang.

– Noen sponsorer er fortsatt med, mens andre forhandler vi med. Det er fortsatt veldig tidlig høst. Vi kunne selvsagt tenkt oss at alt var i havn fra sommeren. Det er først nå framover at vi jobber med disse tingene, sier Madland.

250 dager før første trekk utføres, er ingen deltakere annonsert. Magnus Carlsen er selvskreven. Noen kan bli klare i løpet av året, mens resten av lista trolig annonseres tidlig i 2018. Målet er det samme som tidligere: Å være blant de tre sterkeste sjakkturneringene på kalenderen.

(Besøkt 2 768 ganger, 1 besøk i dag)