Aryan Tari vraker Oslo Chess Festival – klar for Isle of Man

Aryan Tari er klar for Isle of Man. Foto: Maria EmelianovaAryan Tari er klar for Isle of Man. Foto: Maria Emelianova

Den unge stormesteren gjør som Magnus Carlsen og spiller storturnering på de britiske øyene.

av Tarjei J. Svensen

Oslo Chess Festival starter 29. september og blir en av årets største internasjonale turneringer. Nå blir den en attraksjon mindre når norgesfirer Aryan Tari (18) har bestemt seg for å droppe turneringen.

Den unge stormesteren ble beste norske spiller i fjorårets utgave, men skal i år delta i den stjernespekkede åpne turneringen Chess.coms Isle of Man International på de britiske øyene. Turneringen begynner allerede lørdag og spilles med ni runder frem til 1. oktober.

Tari er rangert som nummer 43 i et sjeldent celebert felt som inkluderer Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik, Fabiano Caruana, Viswanathan Anand, Hikaru Nakamura og Michael Adams. Premiefondet er på hele 1,4 millioner kroner hvor rundt 525.000 går til vinneren.

18-åringen blir ikke den eneste nordmannen på den britiske øya. Tari får også med seg stormester Johan Salomon, rangert som nummer 69 i feltet. Duoen blir en del av en av årets sterkeste turneringer som teller totalt 70 stormestere blant de 168 påmeldte deltakerne.

Tari går ellers en aktiv høst i møte hvor han trolig skal delta i Europacupen for klubblag, EM for landslag og Junior-VM.

(Besøkt 1 423 ganger, 1 besøk i dag)