Stormesteren reagerte med sinne da han ble lurt av Anders Hobber

Anders Hobber. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noAnders Hobber. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

23-åring med en av karrierens beste prestasjoner da han slo stormester og internasjonal mester i Kragerø.

av Tarjei J. Svensen

Anders Hobber (23) var kjent som en av landets største sjakktalenter i sine barndomsdager, men har ikke helt tatt steget opp til ypperste elitenivå. Porsgrunningen har falt en del på rankingen det siste året, men med en FIDE-rating på 2269 kan han skape problemer for noen og hver.

Det viste han blant annet under hurtigsjakkturneringen Nordstrand Grand Prix for to uker siden. Der ble det 6,5 av 7 poeng, og en knepen andreplass bak Jon Ludvig Hammer.

Under Kragerø Grand Prix denne helgen, fulgte han opp med et nytt strålende resultat.

Hobber dominerte turneringen fullstendig og vant med 5,5 av 6 poeng i et felt som inkluderte stormesteren og norgesvennen Normunds Miezis fra Latvia og internasjonal mester David Miedma fra Nederland.

– Det er en av mine fire sterkeste prestasjoner, kanskje min beste, sier en svært fornøyd seierherre til Matt & Patt.

Hobber lå et halvt poeng bak Miezis før de to avsluttende rundene, men var utilnærmelig og vant sine to siste partier. Først ekspederte han den latviske stormesteren på følgende måte:

Miezis er godt likt i sjakkmiljøet og har vært et utall ganger i Norge, blant annet som spiller for Moss i Eliteserien. En ting han definitivt ikke er så glad i, er å tape sjakkpartier.

– Han ble skikkelig sinna. Han skriver under på skjemaet, sa høyt og en smule uklart «I was totally winning» eller noe sånt, og forlot lokalet, forteller Hobber.

Mens Miezis ble henvist til andreplass og måtte nøye seg med 3000 kroner, avsluttet Hobber med en ny knusende seier som sikret førsteplassen og 5000 kroner i pengepremie.

– Det partiet var bedre enn mot Miezis. De første 16 trekka jeg gjorde i partiet har jeg spilt sikkert 20 ganger på nettet. Det er kjent at lang rokade taper i den stillinga.

Dermed sikret Hobber turneringsseieren og en pen ratingfremgang. Leder i Ungdommens Sjakkforbund Johannes Luangtep Kvisla tok tredjeplassen, foran Miedma på fjerdeplass og tredjerangerte Vegar Koi Gandrud på femteplass blant de 39 deltakerne i toppgruppen.

Det er for øvrig verdt å merke seg niårige Aksel Bu Kvaløy som nok en gang vakte oppsikt med å ta poeng mot elitespillere. Stavanger-talentet som nylig satte norsk rekord, holdt remiser mot sterke spillere som Koi Gandrud og Erling Kristiansen.

Helgens turnering inngikk i Norges Grand Prix, en serie med turneringer der det på slutten av sesongen kåres flere sammenlagtvinnere i ulike klasser.

P.S: Det var ikke den eneste turneringen som ble arrangert denne helgen. I Blåbyen Grand Prix i Sortland gikk stormester og redaktør av Norsk Sjakkblad Leif Erlend Johannessen til topps med 6,5 poeng.

(Besøkt 2 874 ganger, 1 besøk i dag)