Da FIDE gikk til det uvanlige steget, fikk Norge nye tittelspillere

NYE TITLER: Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Sebastian Mihajlov er utnevnt til GM og IM-er. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noNYE TITLER: Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Sebastian Mihajlov er utnevnt til GM og IM-er. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Nå kan Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Sebastian Mihajlov tituleres som GM og IM-er.

av Tarjei J. Svensen

Verdenssjakkforbundet godkjenner normalt nye tittelsøknader i Presidential Board, men nå har FIDE gått til det uvanlige steget å gjennomføre hastebehandling av de nye titlene. Dermed slipper de tre norske tittelspillerne å vente til neste FIDE-møte i Tyrkia i oktober.

Det gjør at Norge har fått én stormester og to internasjonale mestere. Det bekrefter FIDE på sine nettsider i dag.

Johan Salomon (20) er offisielt utnevnt til Norges 14. stormester i sjakk. Det skjer etter at Nordstrand-spilleren i april sikret sitt tredje napp i tittelen i Dubai Open. Salomon er en av landets mest hardtarbeidende spillere og er i gang med sitt andre friår fra skolen for å satse på sjakken.

– Endelig er GM-tittelen som jeg oppnådde for noen måender offisiell, skriver han på Twitter.

18. august er han en del av en stor gruppe nordmenn som deltar i den store åpne turneringen i Barcelona, Open de Sants. For tiden er Salomon med i en treningssamling i Skottland med den danske stormesteren Jacob Aagaard.

Tromsøs Benjamin Arvola Notkevich (24) kan også kalle seg internasjonal mester etter at han sto for en av de mest oppsiktsvekkende prestasjonene i norsk sjakkhistorie. 24-åringen tok nemlig tre napp i IM-tittelen på tre turneringer, en prestasjon ingen andre norske spillere kan vise til.

– Det er sensasjonelt, kalte Hans Olav Lahlum det overfor Matt & Patt.

Arvola Notkevich, som i disse dager er i full gang med valgkampen som kommunestyrerepresentant for SV, er allerede i gang med jakten på stormestertittel. Det første nappet er allerede sikret, og ratingen på 2458 viser at Alta-spilleren har nivået inne.

Den yngste av Norges internasjonale mestere, er Sebastian Mihajlov (17). OSS-spilleren oppnådde kravet da han sikret sitt fjerde IM-napp i First Saturday-turneringen i Budapest i mai. I august går han i gang med sitt tredje- og siste år på Simen Agdesteins sjakklinje på NTG.

Også Mihajlov spiller Open de Sants i Barcelona, stedet der han fikk sitt endelige gjennombrudd i 2016.

P.S: Også Hell Sjakklubbs Trygve Dahl har fått sin nye tittel. Den talentfulle 17-åringen er utnevnt til FM etter å ha passert 2300 i rating, melder sjakk.no.

(Besøkt 2 090 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Da FIDE gikk til det uvanlige steget, fikk Norge nye tittelspillere"

 1. Steinar Lindblom | 9. august 2017 på 18:45 |

  For tiden er Salomon med i en treningssamling i Skottland med den danske stormesteren Jacob Aagaard.

  Tip: Glem alt om åpninger.
  Fokus:
  75 % om sluttspill
  25 % om stillingsvurderinger og veivalg.

  Gå igjennom nederlagene i 2017, Johan. De har fellesnevnere.
  Når du opplever et nytt tap på disse områdene, sier du «Jeg lærte av dette.»
  Det er ikke sånn du skal lære, og du har egentlig lært fint lite.
  Du trenger en coach.
  1. Problem
  2. Aarsaker
  3. Løsninger

  I Riga idag hadde du en eval i din favør på omkring 5 mot en pudding. I tårnsluttspill. Det ble remis.
  Ikke et uhell. Vi ser det igjen og igjen. Stopp blødningene, Johan. Andre har gjort det før deg.

Stengt for kommentarer.