Da FIDE gikk til det uvanlige steget, fikk Norge nye tittelspillere

NYE TITLER: Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Sebastian Mihajlov er utnevnt til GM og IM-er. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noNYE TITLER: Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Sebastian Mihajlov er utnevnt til GM og IM-er. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Nå kan Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Sebastian Mihajlov tituleres som GM og IM-er.

av Tarjei J. Svensen

Verdenssjakkforbundet godkjenner normalt nye tittelsøknader i Presidential Board, men nå har FIDE gått til det uvanlige steget å gjennomføre hastebehandling av de nye titlene. Dermed slipper de tre norske tittelspillerne å vente til neste FIDE-møte i Tyrkia i oktober.

Det gjør at Norge har fått én stormester og to internasjonale mestere. Det bekrefter FIDE på sine nettsider i dag.

Johan Salomon (20) er offisielt utnevnt til Norges 14. stormester i sjakk. Det skjer etter at Nordstrand-spilleren i april sikret sitt tredje napp i tittelen i Dubai Open. Salomon er en av landets mest hardtarbeidende spillere og er i gang med sitt andre friår fra skolen for å satse på sjakken.

– Endelig er GM-tittelen som jeg oppnådde for noen måender offisiell, skriver han på Twitter.

18. august er han en del av en stor gruppe nordmenn som deltar i den store åpne turneringen i Barcelona, Open de Sants. For tiden er Salomon med i en treningssamling i Skottland med den danske stormesteren Jacob Aagaard.

Tromsøs Benjamin Arvola Notkevich (24) kan også kalle seg internasjonal mester etter at han sto for en av de mest oppsiktsvekkende prestasjonene i norsk sjakkhistorie. 24-åringen tok nemlig tre napp i IM-tittelen på tre turneringer, en prestasjon ingen andre norske spillere kan vise til.

– Det er sensasjonelt, kalte Hans Olav Lahlum det overfor Matt & Patt.

Arvola Notkevich, som i disse dager er i full gang med valgkampen som kommunestyrerepresentant for SV, er allerede i gang med jakten på stormestertittel. Det første nappet er allerede sikret, og ratingen på 2458 viser at Alta-spilleren har nivået inne.

Den yngste av Norges internasjonale mestere, er Sebastian Mihajlov (17). OSS-spilleren oppnådde kravet da han sikret sitt fjerde IM-napp i First Saturday-turneringen i Budapest i mai. I august går han i gang med sitt tredje- og siste år på Simen Agdesteins sjakklinje på NTG.

Også Mihajlov spiller Open de Sants i Barcelona, stedet der han fikk sitt endelige gjennombrudd i 2016.

P.S: Også Hell Sjakklubbs Trygve Dahl har fått sin nye tittel. Den talentfulle 17-åringen er utnevnt til FM etter å ha passert 2300 i rating, melder sjakk.no.

(Besøkt 2 078 ganger, 1 besøk i dag)