Sverre Johnsen med historisk lansering på norsk

SJAKKBOK: Sverre Johnsen lanserte Spill Sicilansk - sjakkåpning på norsk i Stavanger onsdag. Foto: Tarjei J. SvensenSJAKKBOK: Sverre Johnsen lanserte Spill Sicilansk - sjakkåpning på norsk i Stavanger onsdag. Foto: Tarjei J. Svensen

For første gang er det skrevet en åpningsbok på norsk.

av Tarjei J. Svensen
Spill Sicilansk, av Sverre Johnsen

Spill Sicilansk, av Sverre Johnsen

Det er en av Norges fremste sjakkforfattere, Sverre Johnsen, som står bak Spill Siciliansk – sjakkåpning på norsk. Lanseringen ble gjort etter Landsturneringens sjete runde i Stavanger onsdag. 50-60 bøker ble umiddelbart revet bort i Sjakkbutikken.

Det er Øystein Brekkes Norsk Sjakkforlag som er utgiver av det som er den første åpningsboken på norsk noen gang.

Boken beskrives som en generell introduksjon til en av verdens mest kjente åpninger (1.e4 c5) for hobby- og klubbspillere. Den retter seg også inn mot de mer ambisiøse sjakkspillere som ønsker et mer detaljert repertoar for å kunne spille utvalgte varianter med svart i det som kalles Klassisk Siciliansk.

Sverre Johnsen er en av Norges mest kjente fagforfattere på sjakkens område med utgivelser som Win with the London System, The Ruy Lopez: A Guide for Black, Win with the Stonewall Dutch og A Killer Chess Opening Repertoire.

Boken er på 135 sider og koster 240 kroner.

(Besøkt 1 540 ganger, 1 besøk i dag)