Bragden ble omtalt som tidenes norske sjakkprestasjon. Nå har OL-landslaget vunnet pris

Aryan Tari, Frode Urkedal og Jon Ludvig Hammer tar i mot prisen på vegne av det norske OL-laget som tok 5. plass i Baku i 2016. Foto: Tarjei J. SvensenAryan Tari, Frode Urkedal og Jon Ludvig Hammer tar i mot prisen på vegne av det norske OL-laget som tok 5. plass i Baku i 2016. Foto: Tarjei J. Svensen

Årets sjakkbragder kåret.

av Tarjei J. Svensen

2016 var et strålende år for norsk sjakk. To norske stormestere, en rekke internasjonale mestere, en VM-tittel og en plass i FIDEs World Cup er blant de mange bragdene som gledet Sjakk-Norge.

Men det var likevel én prestasjon som skilte seg ut. I Sjakk-OL i Baku i september tok Norge en sensasjonell femteplass, bak USA, Ukraina, Russland og India. Aldri før har sjakklandslaget hevdet seg i det gode selskapet. Prestasjonen førte til at Norge også kvalifiserte seg for VM for landslag.

– Dette er tidenes plassering. Punktum. Det er det ingen tvil om, sa sjakkhistoriker Øystein Brekke til Matt & Patt.

Nå er den fantastiske prestasjonen også kåret til Årets bragd av Norges Sjakkforbund. Det ble offentliggjort av turneringssjef Henrik Sjøl før dagens sjette runde i Landsturneringen i Stavanger.

Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Frode Urkedal mottok premien på vegne av sjakklandslaget, der også Magnus Carlsen og Nicolai Getz spilte.

I kvinneklassen gikk bragdpremien til landslaget som slo Sverige i landskamp i Stavanger.

Av andre sterke bragder i året som gikk, er det verdt å nevne følgende:

Har du andre store prestasjoner som bør med? Bruk gjerne kommentarfeltet.

(Besøkt 1 070 ganger, 1 besøk i dag)