Karjakin ut mot Carlsen: – Urettferdig!

REAGERER: Sergey Karjakin mener Magnus Carlsen slapp billig unna lørdag. Foto: Lennart OotesREAGERER: Sergey Karjakin mener Magnus Carlsen slapp billig unna lørdag. Foto: Lennart Ootes

VM-motstanderen reagerer på at Magnus Carlsen droppet sponsorarrangement før lynsjakken. Manager Espen Agdestein sier verdensmesteren fikk fritak.

av Tarjei J. Svensen

Lørdag formiddag var det et arrangement i Château d’Asnières, rundt 25 minutters kjøretur fra hotellet i Paris. Der møtte Grand Chess Tour-stjernene sponsorene og barn til autografsignering, selfier og sjakkspilling.

Ifølge Chess.com var det hele en avslappende seanse som varte i totalt to timer, inkludert en avsluttende lunsj.

GRAND CHESS TOUR: Ni av ti deltakere dukket opp på arrangementet lørdag. Foto: Lennart Ootes

GRAND CHESS TOUR: Ni av ti deltakere dukket opp på arrangementet lørdag. Foto: Lennart Ootes

Det førte imidlertid til kontrovers når én av spillerne glimret med sitt fravær: Magnus Carlsen. Det fikk Sergey Karjakin til å se rødt på Twitter.

– Det er ganske urettferdig når alle de andre spillerne i turneringen må møtes to timer før runden, og én spiller samtidig får hvile, skrev VM-motstanderen. Han bekreftet i et svar at det er Carlsen han siktet til.

Det er ingen hemmelighet i sjakk-kretser at flere av rivalene mener verdensmesteren får spesialbehandling og ofte slipper billig unna forpliktelsene overfor arrangører. Karjakins Twitter-melding ble blant annet «likt» av Hikaru Nakamura.

Pressekontakt Malcolm Pein i Grand Chess Tour sier til Matt & Patt at Henrik Carlsen ba om at sønnen fikk fritak fra arrangementet fordi han over natta fikk problemer med nakken. Lørdag fikk han en spesialstol med egen nakkestøtte.

– Det er litt bedre nå, kanskje på grunn av adrenalinet. Noe skjedde etter partiene og det føltes veldig, veldig rart. Men kanskje det blir bedre nå etter partiene, sa Carlsen til Chess.com.

Manager: – Vi hadde avklart det

Manager Espen Agdestein sier til NRK at det var avklart med arrangøren at Carlsen skal slippe arrangementet.

– Det var avklart allerede da vi skrev kontrakten om at Magnus skulle være med i Grand Chess Tour. Vi var veldig nøye med å definere hva han skulle være med på og ikke være med på, så det ikke skulle bli noe tema under turneringen. Under turneringen skulle han ikke være med på noe arrangement. Det hadde vi avklart, de andre spillerne har vel ikke gjort det.

Agdestein bekrefter også problemene med nakken.

– Magnus hadde avtalt hva vi skulle være med på, og dette sponsorarrangementet var ikke en del av det. Dessuten hadde han fått litt vondt i nakken av å sitte i den stolen uten ryggstøtte. Når han ikke hadde dette arrangementet som en forpliktelse, valgte han derfor å hvile.

Manageren forstår at Karjakin reagerer, men sier at de andre neppe er kjent med avtalene de har gjort med arrangøren. Team Carlsen er nøye med å legge begrensninger på hva verdensmesteren skal stille opp på under turneringer.

– Ja, men han vet ikke bakgrunnen. Det er jo noe han må passe på selv at han er i best mulig form. Hvis han mener dette er en belastning, burde han ha tenkt på det tidligere.

Grand Chess Tour fortsetter med de siste ni rundene lynsjakk søndag. Partiene starter kl 12:00.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 694 ganger, 1 besøk i dag)