Kristiansund satte knallsterk rekord: – Det er sjakkfeber

REKORD: Kristiansund med 425 barn i samme turnering. Foto: Kristiansund sjakklubbREKORD: Kristiansund med 425 barn i samme turnering. Foto: Kristiansund sjakklubb

Aldri før har så mange barn vært samlet på samme skolesjakkturnering her i landet.

av Tarjei J. Svensen

Klubber over hele landet merker «Magnus Carlsen-effekten» med stadig økende medlemstall. Norges Sjakkforbund er i ferd med å sette rekord for fjerde år på rad, og nå peker også pila oppover for Ungdommens Sjakkforbund.

En av klubbene som har fått glede seg over økt aktivitet, er Kristiansund sjakklubb. Klubben er blitt landets sjuende største og satte 15. juni ny norsk rekord med totalt 425 barn i skolesjakkmesterskapet i Dahlehallen.

– Det er virkelig sjakkfeber i Kristiansund og vi har drevet med sjakkopplæring på samtlige skoler og fritidsordninger i flere år. Det har gitt frukter. Vi er veldig stolte over denne festdagen, sier Roger Hojem i Kristiansund sjakklubb.

Klubben sendte direkte fra turneringen i fire timer, og fikk pressedekning fra NRK, TV 2 og lokalavisen Tidens Krav.

Klubben skal for øvrig arrangere NM for klubblag i oktober.

(Besøkt 822 ganger, 1 besøk i dag)