Derfor må disse tre vente på å få tittelen godkjent

TÅLMODIGHET: Johan Salomon, Sebastian Mihajlov og Benjamin Arvola Notkevich må vente i ytterligere noen måneder. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noTÅLMODIGHET: Johan Salomon, Sebastian Mihajlov og Benjamin Arvola Notkevich må vente i ytterligere noen måneder. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Johan Salomon, Sebastian Mihajlov og Benjamin Arvola Notkevich må smøre seg med tålmodighet.

av Tarjei J. Svensen

2017 er i ferd med å bli et kjempeår for norske titteljagende sjakkspillere. Seks måneder inn i året har vi allerede fått én stormester og tre internasjonale mestere.

Johan Salomon (20) tok sitt tredje- og avgjørende stormesternapp i Dubai Open i april og blir den 14. i landet med den gjeveste tittelen.

Sebastian Mihajlov (17) ble landets yngste med IM-tittel da han slo til i First Saturday i Ungarn i mai, mens Benjamin Arvola Notkevich (24) sto for den største prestasjonen av dem alle ved å ta tre IM-napp på rappen.

I Kragerø tidligere i år klarte også Espen Lie (33) å oppfylle det ene kravet til å få stormestertittelen. For porsgrunningen gjenstår fortsatt å få ratingen over 2500 før tittelen kan endelig godkjennes, men er 32-åringen er på riktig vei.

Lasse Østebø (24) har allerede fått IM-tittelen etter å ha oppfylt kravet i det islandske lagmesterskapet.

Nå tyder imidlertid mye på at vi må vente helt til oktober før Salomon, Arvola og Mihajlov kan smykke seg med sine nye titler. 

Normalt gjennomfører FIDE den formelle godkjenningen av titlene tre- til fire ganger i året under møtene i Presidential Board, men det er ikke planlagt noen nye møter i Presidential Board før kongressen i Tyrkia 7. – 15. oktober. Det forrige møtet ble holdt i Athen i mars.

Dermed må de tre elitespillerne etter all sannsynlighet smøre seg med tålmodighet i ytterligere noen måneder før titlene kan endelig godkjennes.

(Besøkt 924 ganger, 1 besøk i dag)