Carlsen sliter i Norway Chess: – Jeg må prøve å ta meg sammen

REMIS: Magnus Carlsen med sin femte remis i Norway Chess. Her mot Maxime Vachier-Lagrave. Foto: Tarjei J. SvensenREMIS: Magnus Carlsen med sin femte remis i Norway Chess. Her mot Maxime Vachier-Lagrave. Foto: Tarjei J. Svensen

Ny remis for verdensmesteren.

av Tarjei J. Svensen

– Jeg må prøve å ta meg sammen. Det er ikke noe jeg kan si nå som gjør at jeg kan spille veldig mye bedre i de siste rundene, sier en skuffet 26-åring etter en ny remis i sjette runde i Norway Chess.

Nordmanen fikk ingenting til med hvite brikker mot Maxime Vachier-Lagrave (26), hans egen hjelper i VM-matchen mot Sergej Karjakin, og det endte med remis etter to og en halv times spill.

Den regjerende verdensmesteren er fortsatt uten seier i Stavanger og står med fem remiser og ett tap så langt.

– Jeg følte meg veldig bra da jeg startet. Så ble jeg bare tung utover i partiet. Det var ikke noe å gi i dag heller. Jeg følte at jeg gjorde flere rare beslutninger. Jeg sitter og prøver å finne noe som ikke er der. Det funker ikke i det hele tatt. Det er pinlig hva jeg har fått ut av de to hvite partiene som har vært nå, sukker Carlsen.

Vachier-Lagrave mente selv at han fikk fordel underveis og at han lot verdensmesteren slippe unna.

– Så raskt Magnus ga meg sjansen til å spille normalt, så tok jeg den. Men jeg føler at jeg lot ham slippe unna. Kanskje hvis jeg hadde spilt presist, så hadde jeg kunne klart å legge press på ham.

– Vi må berømme Vachier-Lagrave for å ha spilt et godt posisjonelt parti. Magnus fikk ikke mye hjelp i dag, konkluderer Hans Olav Lahlum i TV 2-studio.

Nordmannen startet partiet med å overraske sin franske VM-medhjelper allerede i det andre trekket. Mens Vachier-Lagrave gikk i tenkeboksen, dro Carlsen selv i skrifteboden.

– Jeg glemte brillene i dag. Jeg prøvde å spille Italiensk, men det gikk jo helt feil! spøkte 26-åringen med et stort glis om munnen.

Med hvite brikker forsøkte han å få en rolig stilling, men franskmannen hadde god kontroll. Etter en rekke avbytter sto bare kongene igjen, og

Det er Carlsens femte remis i Stavanger. 26-åringen har tidligere spilt remiser mot Wesley So, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura og Anish Giri.

I femte runde ble han utspilt av Levon Aronian.

Det er fortsatt tre runder igjen i Stavanger, men Carlsen skal ha svart i to av disse.

– Jeg kan ikke kjempe om turneringsseierne, men jeg kan prøve å få så mye til i de partiene som mulig. Jeg må prøve å få tilbake godfølelsen til neste turnering. Det har bare gått på tverke. Det er ikke noe annet å si enn det, avslutter 26-åringen.

Levon Aronian vant et flott parti over Vladimir Kramnik og deler ledelsen i Norway Chess sammen med Hikaru Nakamura. Duoen har fire poeng, mens Carlsen er halvannet poeng bak.

Tirsdag er det fridag i Norway Chess. Carlsen spiller med svarte brikker mot Vladimir Kramnik onsdag. Nordmannen avslutter med hvit mot Sergej Karjakin og svart mot Viswanathan Anand.

Stillingen i Norway Chess etter seks av ni runder:

1-2: Levon Aronian, Armenia og Hikaru Nakamura, USA 4 poeng
3-4: Vladimir Kramnik, Russland, og Sergej Karjakin, Russland 3 poeng
5-10: Fabiano Caruana, USA, Anish Giri, Nederland, Magnus Carlsen, Norge, Viswanathan Anand, India, Maxime Vachier-Lagrave, Frankrike og Wesley So, USA 2,5 poeng

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 921 ganger, 1 besøk i dag)