Johan Salomon skuffet etter EM-nedtur: – Jeg ble for sliten

Johan Salomon i Gibraltar. Foto: Tarjei J. SvensenJohan Salomon i Gibraltar. Foto: Tarjei J. Svensen

Den nybakte stormesteren fikk det ikke til i Hviterussland, men beholder optimismen.

av Tarjei J. Svensen

Johan Salomon gjorde et fryktelig resultat i Europamesterskapet i Minsk, som ble avsluttet lørdag. Den vanligvis stabile 20-åringen endte helt nede på 283. plass med kun 4,5 poeng på de 11 rundene.

– Det ble veldig skuffende til slutt. Jeg ble rett og slett for sliten, sier 20-åringen.

Salomon vant bare to partier, spilte fem remiser og tapte fire partier med sju betydelig svakere motstandere. Det er et av det unge talentets svakeste prestasjoner på lang tid og gjør at han mister hele 23 ratingpoeng. Den nybakte stormesteren er igjen under 2500.

SE OGSÅ: Alle Salomons resultater

– Det er ingenting som hjelper når man setter brikker i slag og overser matt. Det er irriterende når man ikke klarer å vinne selv enkle stillinger. Jeg kom ikke i modus, sier Salomon.

Nordstrand-spilleren forteller likevel at han likte seg godt i Hviterusslands hovedstad, men at han sov dårlig og at det kan ha bidratt til det dårlige resultatet.

– Jeg har lært vanvittig mye av denne turneringen, det er jeg sikker på. Men utenom det kan det være at jeg bare er litt rusten siden jeg ikke spilte på 1 1/2 måned.

Salomon var eneste norske deltaker i det knallsterke mesterskapet med 171 stormestere blant de 397 deltakerne. 20-åringen skal nå en kjapp tur hjem, før han skal kommentere Norway Chess for TV 2 i Stavanger.

Få dager senere bærer det til Khanty-Mansiysk i Russland for å delta i VM for lag, sammen med Aryan Tari, Frode Elsness, Frode Urkedal og Lars Oskar Hauge.

Det var russeren Maxim Matlakov (2714) som til slutt ble europamester. Baadur Jobava (2713), som åpnet katastrofalt med bare ett poeng på de første tre rundene, vant så syv partier på rad før han avsluttet med remis mot Matlakov og sikret andreplassen. Bronsen gikk til Vladimir Fedosev (2690).

Ingen av svenskene Nils Grandelius eller Erik Blomqvist klarte å komme blant de 22 beste, som gir plass i FIDEs World Cup.

(Besøkt 653 ganger, 1 besøk i dag)