Carlsen-remis mot Nakamura etter dramatisk tidsnød: – Valgte halvveis panikkaktig å ta remis

REMIS: Magnus Carlsen mot erkerival Hikaru Nakamura i Norway Chess 2017. Foto: Joakim Steinbru/Norway ChessREMIS: Magnus Carlsen mot erkerival Hikaru Nakamura i Norway Chess 2017. Foto: Joakim Steinbru/Norway Chess

(Magnus Carlsen – Hikaru Nakamura 1/2-1/2): Verdensmesteren presset favoritmotstanderen, men etter en heseblesende tidsnød endte det i remis ved trekkgjentakelse.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen hadde et godt grep på erkerivalen Hikaru Nakamura i tredje runde i Norway Chess, men etter like over tre timers spill endte det likevel med evig sjakk og trekkgjentakelse.

– Et antiklimaks, men samtidig en lettelse. Vi begynte å bli alvorlig bekymret her, kommenterer Hans Olav Lahlum.

– Jeg følte at hvis jeg skulle på vinst så måtte jeg ta stor risiko. Jeg klarte ikke å se enden på det. Da valgte jeg halvveis panikkaktig å ta remis, sier Carlsen i TV2s studio.

Dermed har Carlsen åpnet med tre remiser i superturneringen i Stavanger.

– Jeg skulle gjerne hatt et halvpoeng mer, sier verdensmesteren.

I dag kom også nyheten om at Oslo er ute av kampen om å arrangere VM-matchen i 2018.

– Jeg hadde absolutt håpet på at det skulle bli i Norge. Det er trist at det ikke ble sånn. Jeg kan ikke si noe annet, sier Carlsen.

Den amerikanske 29-åringen er kjent som Carlsens favorittmotstandere, og de to har vært i flere ordkriger opp gjennom årene.  På 32 møter har nordmannen vunnet hele 12 ganger. I Bilbao i fjor tok Nakamura imidlertid sin første seier.

Dagens møte begynte også svært lovende for vår egen verdensmester. Carlsen kom godt ut av åpningen og var fornøyd med tingenes tilstand. Nakamura mente imidlertid at han hadde kontroll.

– Jeg ble litt presset. Men jeg følte at det var innenfor rimelig kontroll. Jeg valgte å spille ganske trygt mot slutten, sier 29-åringen, som var fornøyd med eget spill.

I løpet av den første timen gikk Magnus Carlsen to ganger i skrifteboksen og fortalte at han var fornøyd med stillingen sin.

– Jeg ble litt overrasket i åpningen, men jeg kan ikke si at det var en veldig negativ overraskelse. Tror det skal være gode sjanser for en liten fordel.

Fredag er det fridag i Stavanger. Lørdag skal Carlsen spille med svart mot Levon Aronian. De to har møttes hele 51 ganger.

– Aronian er kjent for å være en av de spillerne som alltid utfordrer han og Magnus har uttalt at han er en av dem som oftest har utspilt Magnus. Det blir et meget tøft parti, sier TV 2-kommentator Kjetil A. Lie.

Resultater 3. runde Norway Chess:

Carlsen – Nakamura 1/2-1/2
Karjakin – Anand 1/2-1/2
Vachier-Lagrave – Caruana 1/2-1/2
Kramnik – So 1/2-1/2
Aronian – Giri 1/2-1/2

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 527 ganger, 1 besøk i dag)