Frode Urkedal vant fire på rad etter krisestart i Danmark

SKUFFET: Frode Urkedal er neppe helt fornøyd med poengfangsten i Danmark. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen

Norges 13. stormester skuffet i Danmark, men det kunne sett mye verre ut om det ikke var for spurten med 4,5 poeng på de fem siste partiene.

av Tarjei J. Svensen

En fryktelig start med bare to poeng på de fire første rundene ødela mye av Copenhagen Chess Challenge for Frode Urkedal. Den åpne turneringen ble spilt i Danmarks hovedstad fra 10. – 14. mai med 76 deltakere, hvorav 14 var nordmenn.

SE OGSÅ: Fullstendig resultatliste

Urkedal, som fyller 24 år i dag, tok seg virkelig sammen etter remiser mot svakere motstand og et tap for latviske Ritvars Reimanis (2302) i fjerde runde.

Fire seire på rekke og rad gjorde at Norges 13. stormester igjen var tilbake i tetstriden før siste runde. Der ble duellen med Danmarksmester og turneringens topprangerte Mads Andersen (2582) et antiklimaks med trekkgjentakelse og remis etter bare 22 trekk.

Urkedal måtte dermed ta til takke med 6,5 poeng, sjette plass og en liten ratingnedgang. Seieren i åttende runde over Asker-spiller Martin Haubro (2356) var det likevel klasse over:

Opptur for Getz

Foto: Lars Henrik Bech Hansen

Foto: Lars Henrik Bech Hansen

For Nicolai Getz (25), ble turneringen imidlertid en hyggelig opptur etter flere svake resultater i det siste. Lærerstudenten måtte imidlertid avslutte med tap for den suverene vinneren Boris Chatalbashev fra Bulgaria, men med fem seire, to remiser og bare to tap ble det likevel et godt resultat.

Høydepunktet var seieren over Allan Stig Rasmussen (2547) i åttende runde.

Det var flere nordmenn som kunne reise hjem med ratingpoeng i bagasjen.

En av dem var Trygve Dahl som scoret betydelig over forventet score med 5 poeng på 24. plass, en ratingprestasjon på godt over 2300. Her ser vi 16-åringen fra Trøndelag sette en svensk FM sjakkmatt.

Også Andreas Fossan gjorde en fin prestasjon med 4 poeng og 47. plass.

SUPERTALENT: Aksel Bu Kvaløy fra Stavanger er et navn å merke seg. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen

SUPERTALENT: Aksel Bu Kvaløy fra Stavanger er et navn å merke seg. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen

Det er også verdt å merke seg miniputtnorgesmester Aksel Bu Kvaløy (8), kanskje Norges største sjakktalent, på 60. plass med 3,5 poeng.

Her avslutter han fint mot en danske.

 

(Besøkt 988 ganger, 1 besøk i dag)