Carlsen knuste all motstand i Chess.com-turnering

LYNFANTOM: Magnus Carlsen med triumf på Chess.com. Foto: Maria EmelianovaLYNFANTOM: Magnus Carlsen med triumf på Chess.com. Foto: Maria Emelianova

Vant halvannet poeng foran nestemann.

av Tarjei J. Svensen

Verdens største sjakklubb, Chess.com, er på fremmarsj. Nylig ble det klart at selskapet som skryter av vanvittige 15 millioner medlemmer, satser i Norge med egne Facebook-sider og nyhetssaker oversatt til norsk.

Nett-turneringen PRO Chess League, hvor Norway Gnomes tok sølv, ble en suksess med 48 lag fra hele verden. Verdensstjerner som Magnus Carlsen, Fabiano Caruana, Wesley So og Hikaru Nakamura var blant deltakerne og totalt ble det delt ut premier for over 50,000 dollar, rundt 430,000 norske kroner.

Chess.com arrangerer dessuten regelmessige turneringer hvor sjakkstjernene stadig dukker opp. Magnus Carlsen er selvsagt ikke noe unntak.

Tirsdag feide verdensmesteren all motstand av brettet i lynsjakkturneringen Titled Tuesday med 154 deltakere. Carlsen endte på 9,5 av 10 poeng og var halvannet poeng foran franske Bilel Bellahcene og Hikaru Nakamura.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste Titled Tuesday

Det eneste halvpoenget ble avgitt mot den unge nederlandske stormesteren Benjamin Bok. Nakamura tapte allerede i første runde, så fansen ble snytt for et drømmemøte med erkerivalen. I stedet fikk man se Carlsen utspille de andre konkurrentene i sluttspillet.

Litt flaks skal man også ha, som her mot toer Bellahcene i åttende runde.

Den kanadiske stormesterne Eric Hansen, kjent som en av ChessBrah’s, kommenterte det hele via streamingtjenesten Twitch.

Watch live video from Chess on www.twitch.tv

Carlsen kunne med det sette inn 500 dollar, rundt 4300 norske kroner, på en allerede fet bankkonto.

Det er ikke den eneste turneringen Carlsen skal delta i på Chess.com. Verdenseneren skal også stille i Speed Chess Championship, en utslagsturnering hvor nesten hele verdenseliten er på plass.

Carlsens første match mot aserbadsjanske Gadir Guseinov er imidlertid ikke før 5. oktober, og før den tid skal spillere som Levon Aronian, Wesley So, Sergey Karjakin, Fabiano Caruana, Alexander Grischuk og Ian Nepomniachtchi i aksjon.

Hikaru Nakamura gikk lett videre til neste runde da han slo ut Sergey Grigoriants 20,5-7,5 tidligere denne uken.

(Besøkt 2 805 ganger, 1 besøk i dag)