Tari brukte fridagen på sightseeing i Dubai – slo tilbake med to seire

DOBBELTSEIRET: Aryan Tari (17) slo tilbake lørdag. Foto: Dubai Chess ClubDOBBELTSEIRET: Aryan Tari (17) slo tilbake lørdag. Foto: Dubai Chess Club

17-åringen er tilbake på riktig spor, mens Johan Salomon kjemper for å bli Norges 14. stormester.

av Tarjei J. Svensen

Aryan Tari (17) åpnet med to oppskriftsmessige seire i den internasjonale turneringen Dubai Open, men raste ned på resultatlisten etter å ha avgitt en remis og et tap for lavere rangerte spillere i runde 3 og 4.

Under hviledagen fredag dro Tari sammen med Johan Salomon på sightseeing rundt i Dubai. Det så ut til å hjelpe i alle fall Tari godt, for lørdag slo han hardt tilbake med to strake seire i den tøffe dobbeltrunden.

LES OGSÅ: Indisk amatør (21) kastet ut av Dubai Open etter funn av mobil gjemt i ermet

– Jeg er veldig glad for å ta 2 av 2 i dag! Det var fint med dobbeltrunde etter tapet, for jeg var langt nede etter før fridagen. I dag spilte jeg bra, spesielt i partiet i morges, sier Tari til Matt & Patt.

Dermed er Tari tilbake på riktig spor med 4,5 poeng, noe som er bare litt under det som er forventet utifra motstanden.

– Jeg håper å spille bra de tre siste partiene også.

17-åringen spilte først et langt parti der han måtte slite for seieren mot den unge inderen med navnet Anand Saurabh (2284). Etter 49 trekk klarte han imidlertid å dra dronningsluttspillet i land.

KLATRER: Aryan Tari på vei oppover på resultatlisten. Foto: Dubai Chess Club

KLATRER: Aryan Tari på vei oppover på resultatlisten. Foto: Dubai Chess Club

I sjette runde fulgte Tari opp med en ny triumf over den armenske stormesteren Tigran Kotanjian (2469).

Resultatet kunne derimot sett ganske annerledes ut om armeneren hadde utnyttet en kjemeptabbe av Tari i det 35. trekket.

– Det var dårlig av meg å bukke i en så bra stilling. Det er helt utrolig. Jeg tenkte at på 36. Sf4 så må kongen til svart flytte. Men på 36…Txg3 kan jeg gi opp. Det var bare dårlig av meg. Jeg ble helt blind på det tidspunktet, sier Tari.

SE OGSÅ: Resultater og oppsett i Dubai Open

Tari er nå helt oppe på femte bord i sjuende runde. Der står 17-åringen foran en formidabel oppgave mot turneringens høyest ratede spiller: Anton Korobov (2695) fra Ukraina.

31-åringen er kjent som en uberegnelig type. Fantastisk på sitt beste, men helt håpløs på sitt verste. Mange husker Korobovs møte med Magnus Carlsen under VM i hurtigsjakk i Doha, der ukraineren vant etter en kjempebrøler av Carlsen.

– Jeg ser fram til det! Jeg er glad for å møte en høyere spiller og det blir spennende å møte han for første gang.

– Hva vet du om han?

– Han er en veldig aggressiv type som tar mye risiko, sier Tari som ikke har tenkt å gjøre annet enn å forberede seg på vanlig måte.

Salomon henger med i jakten på stormestertittel

STORMESTER? Johan Salomon kan bli Norges 14. stormester tirsdag. Foto: Dubai Chess Club

STORMESTER? Johan Salomon kan bli Norges 14. stormester tirsdag. Foto: Dubai Chess Club

Johan Salomon (19) gikk på sin første smell i Dubai da han tapte for stormesteren Saleh Salem (2652) fra Emiratene i sjette runde.

Men i femte runde tidligere på dagen hadde norgesmesteren sikret seg remis etter 18 trekk med hvit mot den sterke stormesteren Sergei Zhigalko (2639) fra Hviterussland.

Det kan bli et svært viktig halvpoeng for 19-åringen som jakter sitt tredje- og avgjørende stormesternapp. Salomon trenger trolig to poeng på de siste tre rundene for å bli Norges 14. stormester i sjakk.

Seier over Abdelrahman Hesham (2348) fra Egypt søndag vil gjøre veien mot napp betydelig lettere da han kan klare seg med tap i én av de to siste rundene.

Det er fortsatt Jaime Santos Latasa (2565) fra Spania som leder i Dubai. Overraskelsesmannen, som bare er internasjonal mester, er eneste spiller med 5,5 poeng. Seks spillere står med 5 poeng.

Tari på 4,5 poeng er på 22. plass, mens Salomon på 4 poeng ligger på 33. plass.

Sjuende runde kan følges direkte via Chess24 søndag kl 16. Det er 15 minutters forsinkelse på overføringen.

(Besøkt 1 380 ganger, 1 besøk i dag)