Tror Magnus Carlsen spiller VM-match i Oslo – om det graves frem 45 millioner

HJEMMEKAMP? Kanskje kan Magnus Carlsen spille sin neste VM-match i Oslo. Foto: Maria EmelianovaHJEMMEKAMP? Kanskje kan Magnus Carlsen spille sin neste VM-match i Oslo. Foto: Maria Emelianova

Generalsekretæren: – Vi er optimister og jobber i medvind.

av Tarjei J. Svensen

Det var NRK som torsdag kom med nyheten om at Norges Sjakkforbund er i full aktivitet for å sikre seg Magnus Carlsens VM-match i 2018.  Carlsen har tidligere spilt om tittelen i Chennai, Sotsji og New York, men denne gangen skal altså Oslo være FIDEs foretrukkede spillested.

Sjakkforbundet er allerede tildelt 500.000 kroner av Oslo kommune for å utarbeide en søknad, men for at drømmen om en spektakulær sjakkfest i Rådhuset eller på Operataket skal bli virkelighet, må det betydelig mer penger på bordet.

Generalsekretær i Norges Sjakkforbund Geir Nesheim. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Generalsekretær i Norges Sjakkforbund Geir Nesheim. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

– Vi er positive til at hvis vi får finansieringen på plass, så skal mesterskapet være i Oslo denne gangen, sier Geir Nesheim til Matt & Patt.

Generalsekretæren i Norges Sjakkforbund forteller at han nesten daglig har snakket med potensielle sponsorer. Han anslår at mellom 30 og 45 millionene er nødvendig for å kunne lande det store arrangementet.

– Vi skal ha inn både store og mellomstore sponsorer, og leverandører. Vi er ikke helt der at vi har noe vi kan fortelle, men status er at vi jobber med dette. Vi har heller ikke fått tilslag enda, men vi er optimister og jobber i medvind, forsikrer Nesheim.

Tror du Magnus Carlsens VM-match i 2018 holdes i Norge?

  • Ja (71%, 99 Votes)
  • Nei (29%, 40 Votes)

Antall stemmer: 139

Loading ... Loading ...

Det er foreløpig ikke kjent når en avgjørelse om spillested tas av Agon, selskapet som sitter med de kommersielle rettighetene til VM-syklusen. Da matchen ble arrangert i New York i fjor, ble det først kjent et halvt år i forveien.

Matt & Patt har ikke fått svar på henvendelser til Agon, men generalsekretæren forteller at de er i tett dialog med selskapet.

(Besøkt 1 457 ganger, 1 besøk i dag)