Jon Ludvig Hammer-knockout på hjemmebane

HERJET: Jon Ludvig Hammer viste klasse i Oslo Schakselskap tirsdag. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Norgestoeren satte erkerival på plass.

av Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer (26) er fortsatt nummer to i Norge, men med tøff konkurranse fra mange unge lovende talenter, er det ingen garanti for at han kan hente hjem førstepremien hver gang.

Under Oslo Schakselskaps Nortekk Superlyn tirsdag kveld feide imidlertid 26-åringen all motstand av brettet. Hammer dominerte fullstendig og tok 11 poeng av 11 mulige på sin egen hjemmebane. Det er hele 2,5 poeng foran nærmeste konkurrent, Vålerengas Johan-Sebastian Christiansen (18) på 8,5 poeng. 

Sandefjordingen er blitt Hammers erkerival etter å ha påført ham flere smertelige tap de siste par årene, men denne gangen hadde stormesteren god kontroll i det innbyrdes oppgjøret.

SE OGSÅ: Endelige resultater Nortekk Superlyn april

Det er Hammers tredje strake lynsjakktriumf etter at han også vant en Grand Prix-turnering i Bærum torsdag og Superjackpot lyn-GP i Stjernen sist måned. Han vil med det befeste ledelsen i sammendraget i Norges Sprint Grand Prix, der kun lyn- og hurtigsjakkturneringer teller.

Hammer var ikke den eneste som viste kvaliteter denne tirsdagen. Tidligere lynsjakknorgesmester Roar Elseth (55) holder fortsatt høyt nivå og tok tredjeplass med 8 poeng. Bertil Svendsen tok den siste pengepremien med fjerdeplassen og 7,5 poeng.

LYNFANTOM: Elham Abdrlauf (11) holder svært høy klasse i lynsjakk. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

LYNFANTOM: Elham Abdrlauf (11) holder svært høy klasse i lynsjakk. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Et annet navn å merke seg, er Elham Abdrlauf (11). 11-åringen viste igjen at han holder høyt nivå ved å banke etablerte mesterspillere. Blant de som fikk smake pisken, var sterke spillere som Daniel Kovachev, Finn Egeland og Bertil Svendsen. Abdrlauf lå helt i teten da han måtte gi tapt for Hammer i femte runde, men dabbet litt av på tampen av turneringen. Det ble uansett et resultat som tilsvarer et nivå på rundt 2200, et tegn på at klubben har mye å glede seg til i tiden fremover.

Det var 47 deltakere som stilte opp til den månedlige lynsjakkturneringen hos Norges største sjakklubb, sponset av taktekkerfirmaet Nortekk. Det ble delt ut totalt 12 pengepremier.

Turneringene i Oslo Schakselskap er landets sterkeste og samler noen av landets beste spillere. Blant dem som har tatt turen innom, er Magnus Carlsen, Boris Gelfand, Simen Agdestein, Evgeny Romanov, Jan Gustafsson, Emanuel Berg og Frode Urkedal.

Neste Superlynturnering er i mai, men allerede tirsdag 11. april er det en ny lynsjakkturnering.

Matt & Patt kan igjen presentere eksklusive bilder fra vår egen fotograf Rolf Haug.

(Besøkt 2 549 ganger, 1 besøk i dag)