Norske håp i Dubai med god start

DUBAI-SUKSESS? Aryan Tari i aksjon for Vålerenga i Eliteserien Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noDUBAI-SUKSESS? Aryan Tari i aksjon for Vålerenga i Eliteserien Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Aryan Tari og Johan Salomon tok nye seire.

av Tarjei J. Svensen

De unge norske sjakkhåpene er dermed i rute etter at to av ni runder er spilt av Dubai Chess International i Emiratene. De har begge vunnet sine to partier så langt.

LES OGSÅ: Droppet norsk påskesjakk – dro til Dubai

Tirsdag hadde Aryan Tari (17) få problemer med å ekspedere Khatib Al-Ahmad (2308) fra Jordan.

Vålerenga-spilleren sto til gevinst etter bare 11 trekk, økte gradvis fordelen før seieren ble klar etter 34 trekk. En lett seier for Tari, som ikke har blitt testet så langt i Dubai.

Johan Salomon (19), som jakter sitt tredje og avgjørende stormesternapp, fikk det også enkelt i dag. Salomon vant over Gupta Prithu (2226), men partiet er foreløpig ikke tilgjengelig.

Det er uansett en viktig seier for den regjerende norgesmesteren, som nå får motstand fra øverste hylle i de senere rundene. Det vil være avgjørende med tanke på sjansene for å sikre stormesternappet.

Dubai Open arrangeres for 19. gang og spilles med ni runder frem til 11. april. Det er i år hele 42 stormestere og 33 internasjonale mestere på startstreken.

Noen vil kanskje huske den samme turneringen i 2004 da Magnus Carlsen sikret seg stormestertittelen i en alder av 13 år, fire måneder og 22 dager.

– Det er veldig fine forhold her. Hotellet og maten er veldig bra. Det eneste er at det er 15 minutter med buss til spillelokalet, sa Tari til Matt & Patt mandag.

Spillerne er innlosjert på JW Marriot Hotel, et femstjerners hotell i nærheten av spillestedet. Forberedelsene til dagens parti tok imidlertid Tari og Salomon på stranda.

38 spillere står med 2 poeng og full pott så langt.

I tredje runde onsdag ventes betydelig sterkere motstand på de norske håpene.

Tari møter Vugar Asadli (2431) fra Aserbadsjan, mens Salomon skal opp mot den sterke egpytiske stormesteren Bassem Amin (2663). Begge partiene kan følges direkte via Chess24.

(Besøkt 1 007 ganger, 1 besøk i dag)