I 2012 gikk Lahlum rett i åpningsfella. I dag skjedde det samme igjen

TABBE: Hans Olav Lahlum gjør neppe den samme tabben for tredje gang. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noTABBE: Hans Olav Lahlum gjør neppe den samme tabben for tredje gang. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Men Hans Olav Lahlums Akademisk vant uansett åpningsrunden i kvalifiseringen og tok et viktig skritt mot Eliteserien, mens det endte uavgjort mellom Sotra og Alta.

av Tarjei J. Svensen

Et toppet Oslo-lag slo Levanger 4-2 etter seire av Øystein Hole, Anders Hobber og Alf Roger Andersen. Med uavgjort 3-3 i den andre opprykkskampen mellom Sotra og Alta, har Akademisk tatt et svært viktig steg mot plass i det gode selskap neste sesong.

Kvalifiseringen til neste sesongs Eliteserien ble sparket i gang fredag kveld.

SE OGSÅ: Resultater og oppsett

Akademisk fikk den verst tenkelig starten da fjerdebordsspiller Hans Olav Lahlum endte opp i problemer mot Fredrik A. Lindsøe allerede i åpningen. Norges nest største sjakkjendis gikk på en felle i Kongeindisk og sto til tap etter 11 trekk.

At sterke spillere trår feil i åpningen, er ikke så uvanlig. Mindre vanlig er det at samme spiller gjør samme åpningstabbe flere ganger.

Det er nemlig andre gang den kjente sjakkprofilen ender opp i den samme horrible stillingen med hvit i denne varianten i Kongeindisk.

Anledningen var avslutningsrunden i Eliteserien 2011/2012 mot OSS-spiller Kristian Trygstad. Det partiet var over etter bare 20 trekk.

– Jeg fulgte partiet med interesse, og det vekket gode minner for vi avgjorde Eliteserien den runden, sier Trygstad i en kommentar til Matt & Patt.

Akademisk lag med sjettebordsspiller Gustav Gudbrandsen nærmest. Foto: Tarjei J. Svensen

Akademisk lag med sjettebordsspiller Gustav Gudbrandsen nærmest. Foto: Tarjei J. Svensen

Lahlum er ikke den eneste som har gått i fellen. Flere andre spillere på høyt nivå har endt opp i samme horrible stilling.

Den ferske Akademisk-spilleren Anders Hobber slo imidlertid raskt tilbake og scoret lagets første helpoeng.

Den andre matchen mellom Sotra og Alta ble jevn og endte uavgjort 3-3 etter at Aksel Brasøy slo Endre Steigum etter fire og en halv times spill.

Altas Harald Mikalsen fikk inn følgende stilfulle avslutning:

SE OGSÅ: Rolf Haugs bilder på Matt & Patts Facebook-sider

Kvalifiseringen fortsetter lørdag og søndag med følgende matcher:

2. runde (lørdag 1. april kl 12:00):
Levanger – Sotra
Akademisk – Alta

3. runde (søndag 2. april kl 10:00):
Alta – Levanger
Sotra – Akademisk

Kampene spilles over seks bord i Oslo Schakselskaps lokaler på Majorstua. Alle partier sendes direkte.

(Besøkt 2 635 ganger, 1 besøk i dag)