Carlsen, Hammer, Agdestein og Kaasen klar for sluttspillet i nett-turnering

Norway Gnomes: Magnus Carlsen, Jon Ludvig Hammer, Simen Agdestein og Tor Fredrik Kaasen. Foto: Yerazik Khachatourian, Maria Emelianova og Rolf Haug/mattogpatt.noNorway Gnomes: Magnus Carlsen, Jon Ludvig Hammer, Simen Agdestein og Tor Fredrik Kaasen. Foto: Yerazik Khachatourian, Maria Emelianova og Rolf Haug/mattogpatt.no

Nå starter sluttspillet i hurtigsjakkligaen.

av Tarjei J. Svensen

Onsdag spiller Magnus Carlsen, Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Tor Fredrik Kaasen for Norway Gnomes i den internasjonale nett-turneringen PRO Chess League på sjakknettstedet Chess.com.

Ligaen spilles med fire spillere i hver match med betenkningstiden 15 minutter pluss to sekunder tilleggstid. Hver spiller møter de andre fire på motstanderlaget. Lagene må holde gjennomsnittsratingen under 2500 i hver match, men ingen spillere teller som mer enn 2700. Det gjør det gunstig for blant annet Magnus Carlsen og de norske gnomene.

Et redusert norsk lag med Johan Salomon, Sebastian Mihajlov og Bertil Svendsen i tillegg til Carlsen, kom med nød og neppe videre fra gruppespillet etter 8-8 mot Ljubljana Direwolves i den avgjørende matchen sist onsdag. Det holdt til fjerdeplass i Eastern Division, en av fire divisjoner med opptil 12 lag.

De norske gnomene møter onsdag Mumbai Movers i sluttspillet i Eastern Division. Inderne er rangert noe under de norske gnomene med to stormestere og en IM, men det har så langt vist seg at ingen kan ta seieren på forskudd. Ved tap er det over og ut det norske laget.

SE OGSÅ: Hele oppsettet i PRO Chess League

Vinneren vil møte et nytt indisk lag: Delhi Dynamite, som det norske laget slo knepent 8,5-7,5 i sjette runde.

Matchen kan følges hos Chess.com TV fra kl 17:30 onsdag. For å se partiene, må man imidlertid logge inn med egen konto på Chess.com Live.

PRO Chess League er delt inn i fire divisjoner fordelt på tidssoner over hele kloden. Flere av verdens sterkeste spillere som Fabiano Caruana, Wesley So, Maxime Vachier-Lagrave og Shakhriyar Mamedyarov stiller for sine respektive lag.

(Besøkt 2 294 ganger, 1 besøk i dag)