Lars Oskar Hauge (18) norsk lyspunkt i Østerrike

Lars Oskar Hauge, her fra Eliteserien tidligere i år. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noLars Oskar Hauge, her fra Eliteserien tidligere i år. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Stormesterprestasjon av OSS-spilleren.

av Tarjei J. Svensen
Lars Oskar Hauge i Graz. Foto: Arild Rimestad

Lars Oskar Hauge i Graz. Foto: Arild Rimestad

Fem norske tenåringstalenter dro rett fra turnering i Lienz til Graz Open i Østerrike. Fire av dem klarte ikke å utmerke seg i nevneverdig grad, men en som kan se seg fornøyd med spill og prestasjoner er Lars Oskar Hauge (18).

OSS-spilleren holdt stormesternivå og hang med i toppen helt frem til siste runde. Med seier over den israelske stormesteren Evgeny Postny, ville det blitt 6. plass, men Hauge tapte og endte til slutt på 6 poeng og 17. plass.

Det er likevel en prestasjon på stormesternivå og godt over forventet for 18-åringen som tjener tilbake noen av ratingpoengene han tapte i Lienz. Hauge har flere ganger vært nær ved å ta stormesternapp, før det har glippet i siste runde. Denne gangen var motstanden litt for svak til at det noen gang var snakk om noe napp, men ratingprestasjonen på 2519 vitner om at 18-åringen har potensialet.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste i Graz Open

Hauge gikk gjennom turneringen med fem seire, to remiser og to tap. Blant motstanderne han holdt remis mot, var Vålerenga-spiller Markus Ragger (2703). Østerrikes ener er rangert som nummer 41 i verden.

Taktisk holder OSS-spilleren et høyt nivå, noe motstanderen i sjuende runde ettertrykkelig innså.

Johan-Sebastian Christiansen (18) ble nest beste norske på 31. plass med 6 poeng, mens Johannes Haug (16) kom på 57. plass med 5,5 poeng. Eivind Olav Risting og Lucas Ranaldi tok begge 5 poeng på 73. – og 77. plass.

Vålerenga-spiller og norgesvenn Evgeny Romanov tok for øvrig andreplassen på kvalitet bak den overraskende vinneren Mikolaj Tomczak fra Polen.

(Besøkt 1 611 ganger, 1 besøk i dag)