Aryan Tari til storturnering i Russland

Aryan Tari kan klatre over 2600 i rating i Moskva. Foto: Maria EmelianovaAryan Tari, her fra Wijk aan Zee tidligere i år. Maria Emelianova

17-åringen er rangert som nummer 42 av 90.

av Tarjei J. Svensen

Norges ferkeste sjakkstjerne Aryan Taris neste stoppested i jakten mot verdenstoppen er klart. 17-åringen skal delta i den store åpne turneringen Aeroflot Open i Moskva fra 21. februar til 3. mars.

Der blir 17-åringen en av hele 72 stormestere som skal kjempe om en premiepott på over en halv million kroner. Førstepremie er på rundt 160.000 kroner, men vinneren får dessuten en invitasjon til superturneringen i Dortmund i sommer.

Aeroflot Open er for øvrig turneringen Magnus Carlsen tok sitt andre stormesternapp som 13-åring i 2004 og er regnet som en av verdens fremste åpne turneringer. Per dags dato er det fem deltakere ratet over 2700 i rating. Tari er rangert som nummer 42 blant de 90 deltakerne på startlisten.

Lier-gutten har vist stor fremgang den siste tiden og klatret et steg nærmere verdenstoppen med en sterk sjuende plass i debuten i Challenger-gruppen i Tata Steel Chess. Matt & Patt skrev at Tari nå har fått egen manager, tre sponsorer og egen trener som skal hjelpe ham i jakten mot verdenseliten.

Tari kan med en god prestasjon i Moskva krysse 2600-grensen og passere Simen Agdestein på tredjeplass på norgesrankingen.

(Besøkt 1 417 ganger, 1 besøk i dag)