Tari tok sin første seier i Wijk aan Zee: – Jeg begynte å se spøkelser

Aryan Tari i Wijk aan Zee. Foto: Alina l'Ami/Tata Steel ChessAryan Tari i Wijk aan Zee. Foto: Alina l'Ami/Tata Steel Chess

(Aryan Tari – Sopiko Guramishvili 1-0): Endelig fikk 17-åringen ballen i mål.

av Tarjei J. Svensen

Norges 17-årige stormester har ikke helt fått spillet til å sitte sin debut i Tata Steel Chess, men i 5. runde i dag kom endelig det første helpoenget.

– Jeg er veldig glad for å vinne det første partiet i år. Jeg savnet følelsen av å vinne, sier Tari til Matt & Patt etter seieren.

Tari forteller at han fikk en fin stilling fra åpningen mot Challenger-gruppens laveste rangerte, Sopiko Guramishvili, for mange også kjent som Anish Giris tre år eldre kone. Den georgiske kvinnelige stormesteren som fødte i oktober, angrep med en bondestorm på kongefløyen.

– Jeg spilte bra og det var nær vinst, men så startet jeg å se spøkelser på kongefløyen. Jeg spilte dårlig med f3-trekket, og hun fikk motspill. Men så fant jeg en interessant ide å løpe vekk med kongen som funket fint i hennes tidsnød, sier Tari.

– Følte du at du hadde kontroll?

– Jeg følte jeg sto bra, men hadde ikke 100% kontroll etter jeg spilte f3, sier Tari, som tror den avgjørende feilen kom i det 36. trekket.

Da tidsnøden var over, hadde Tari en vunnet stilling med bonde over.Seieren ble klar etter 65 trekk.

Seieren må føles bra for Tari, som nå er oppe på to poeng. Vålerenga-spilleren tapte to partier på rad for Gawain Jones i 3. runde og Lu Shanglei i fjerde runde.

– Et veldig godt parti av Lu Shanglei, men Aryan ble nok for overmodig, kommenterte Peter Svidler på Chess24s sending.

Tari var tidvis i trøbbel i de to partiene mot Eric Hansen og Vladimir Dobrov, men reddet remiser i begge. Nå har 17-åringen endelig fått ballen i mål.

Østerrikeren Markus Ragger er stadig i ledelsen med 4,5 poeng etter å ha avgitt sitt første halvpoeng i femte runde. Svenske Nils Grandelius ligger plassert midt i feltet med 2,5 poeng.

Tari skal nå ha svart mot israeleren Ilia Smirin i 6. runde.

– Han spiller interessant sjakk og liker å angripe. Jeg vil gjøre mitt beste, sier Tari.

P.S: Partiene i Tata Steel Chess starter klokken 13:30. 10. runde gjennomføres i Haarlem. Mandag 23. – og torsdag 26. januar er fridager.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 274 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Tari tok sin første seier i Wijk aan Zee: – Jeg begynte å se spøkelser"

  1. Odd-Steinar Arntzen | 20. januar 2017 på 12:04 |

    «Den georgiske kvinnelige stormesteren fikk sitt første barn i oktober og angrep på kongefløyen.»
    Enn hvis hun hadde født i november?

Stengt for kommentarer.