Tari gikk på sitt første tap: – Han ble for overmodig

Aryan Tari i møtet med Lu Shanglei. Foto: Alina l'Ami/Tata Steel ChessAryan Tari i møtet med Lu Shanglei. Foto: Alina l'Ami/Tata Steel Chess

(Aryan Tari – Lu Shanglei 0-1): 17-åringen presset for hardt og tapte.

av Tarjei J. Svensen

Kinesiske Lu Shanglei ble for sterk for Aryan Tari i 3. runde av Challenger-gruppen i Tata Steel Chess mandag. 17-åringen måtte gi tapt etter 41 trekk.

Tari gikk aggressivt ut i en variant av Siciliansk, men den ambisiøse oppstillingen gjorde at kongestillingen ble et stort problem for hvit.

– Når dronningen går til h6, så er det bare fryktelig for hvit. Alt kollapser. 24. h4 var nok en feil i en kritisk stilling, sier Peter Svidler på Chess24s sending.

– Et veldig godt parti av Lu Shanglei, men Aryan ble nok for overmodig, sier superstormesteren.

Lørdag fikk Tari skryt av Svidler for en interessant idé i partiet mot Eric Hansen. Tari forsvarte seg med nebb og klør og sikret remis etter godt forsvarsspill.

Søndag var han også i trøbbel mot Vladimir Dobrov, men russeren fant ikke avslutningen som ville gitt ham en klar fordel.

– Jeg er glad for å redde remis men samtidig også skuffet for å miste en fin sjanse jeg hadde når jeg sto godt, sa 17-åringen til Matt & Patt, og beskrev  det som «et rart parti».

17-åringen blir dermed stående med ett poeng etter sine to remiser i de innledende rundene, men har fortsatt god tid til å hente seg inn igjen. Det er 14 deltakere i Challenger-gruppen og det skal spilles 13 runder frem til 29. januar.

– Starten er helt ok. Det er en veldig lang turnering, så greit å komme i gang. Jeg er glad for å ha spilt fighting-partier til slutten, og håper ta sjansen bedre når jeg får den neste gang. Jeg er også fornøyd med å ha forsvart dårlige stillinger godt, sa Tari til Matt & Patt etter søndagens andre runde.

Mandagens 3. runde i Challenger-gruppen ble forrykende med bare én remis. Markus Ragger, som spiller for Vålerenga i Eliteserien, leder alene med 3 poeng og full pott.

Østerrikeren tok en knusende seier over Eric Hansen i denne runden.

Tari møter i fjerde runde Gawain Jones (2667), rangert som nummer fire i gruppen. Disse to har aldri før møttes.

Partiene i Tata Steel Chess starter klokken 13:30. 5. runde spilles i Rotterdam mens 10. runde gjennomføres i Haarlem. Onsdag 18., mandag 23. – og torsdag 26. januar er fridager.

SE OGSÅ:
(Besøkt 906 ganger, 1 besøk i dag)