Tari etter ny remis: – Glad, men samtidig skuffet

Aryan Tari, her under VM i Qatar. Foto: Yerazik KhachatourianAryan Tari, her under VM i Qatar. Foto: Yerazik Khachatourian

(Vladimir Dobrov – Aryan Tari 1/2-1/2): 17-åringen var i trøbbel, men reddet til slutt et halvpoeng i Wijk aan Zee.

av Tarjei J. Svensen

Aryan Tari spilte en ny remis i 2. runde av Challenger-gruppen i Tata Steel Masters i Wijk aan Zee i dag. Motstander var den russiske stormesteren Vladimir Dobrov, rangert bak Tari som nummer 12 av de 14 deltakerne i gruppen.

– Jeg er glad for å redde remis men samtidig også skuffet for å miste en fin sjanse jeg hadde når jeg sto godt, sier 17-åringen til Matt & Patt, og beskriver det som «et rart parti».

Tari fikk kjempeklaff i åpningsforberedelsene og hadde det superstormester Peter Svidler omtalte som en «svært attraktiv stilling» etter 13 trekk. Stillingen ved 15 trekk var imidlertid komplisert, og nordmannen fant etter en lang tenkepause ikke det 16. trekket som ville gitt ham en klar fordel. Få trekk senere endte han selv opp i trøbbel.

LES OGSÅ: Tari: – Den største turneringen jeg har spilt i karrieren min

Dobrov kunne avviklet til et lett vunnet sluttspill med to bønder over, men fant ikke mellomtrekket 24.Lxg6! og Tari fikk da motspill med aktivitet til tross for bonde under.

– Jeg brukte for mye tid, og klarte heldigvis å redde det etter at han ikke så 24.Lxg6, sier Tari.

– Glad for fighting-partier

Det var Taris andre remis i debuten i Wijk aan Zee. Lørdag fikk han skryt av Svidler for en interessant idé i partiet mot Eric Hansen. Tari måtte til slutt forsvare seg med nebb og klør i en stilling der han var hardt presset.

Det er Markus Ragger, Ilia Smirin, Gawain Jones og Benjamin Bok som leder med 1,5 poeng.  Tari er en av seks spillere på 1 poeng.

– Starten er helt ok. Det er en veldig lang turnering, så greit å komme i gang. Jeg er glad for å ha spilt fighting-partier til slutten, og håper ta sjansen bedre når jeg får den neste gang. Jeg er også fornøyd med å ha forsvart dårlige stillinger godt, sier en alltid positiv tenåring.

Mandag venter kineseren Lu Shanglei (21), kanskje mest kjent som mannen som slo Magnus Carlsen i VM i lynsjakk i 2014.

– Han er en interessant spiller som veldig ofte tar sjanser og har en aggresiv spillestil. Jeg ser fram til morgendagen og håper på det beste! sier Tari.

Partiene i Tata Steel Chess starter klokken 13:30. 5. runde spilles i Rotterdam mens 10. runde gjennomføres i Haarlem. Onsdag 18., mandag 23. – og torsdag 26. januar er fridager.

Tari spiller søndag svart mot Vladimir Dobrov, en av tre spillere som er rangert bak ham i feltet.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 081 ganger, 1 besøk i dag)