Lei av kjedelige juleselskap? Da har NRK et fristende tilbud til deg

NRKs sjakkstudio med kommentator Torstein Bae, programleder Line Andersen og sosiale medier-ansvarlig Heidi Røneid er klar for VM i lyn- og hurtigsjakk. I midten innspillingsleder Rolf Skoglund. Foto: NRKNRKs sjakkstudio med kommentator Torstein Bae, programleder Line Andersen og sosiale medier-ansvarlig Heidi Røneid er klar for VM i lyn- og hurtigsjakk. I midten innspillingsleder Rolf Skoglund. Foto: NRK

Statskanalen følger Magnus Carlsens jakt på to nye titler i VM i lyn- og hurtigsjakk i romjulen. Nå kan du igjen sitte blant publikum.

av Tarjei J. Svensen

Det er bare tre uker siden halve Norge kunne se Magnus Carlsen nok en gang sikre VM-tittelen i sjakk.  Om du med det ikke fikk nok sjakk på en stund, så er det bare å følge med på NRK i romjulen. 26. – 30. desember spilles VM i lyn- og hurtigsjakk i Doha, Qatar.

Da sender statskanalen Magnus Carlsens jakt på to nye VM-titler i rundt seks timer hver eneste dag. Sendingene starter kl 12:45. Rundene starter kl. 13 norsk tid hver dag.

NRKs populære sjakkreporter Ole Rolfsrud, her med kameramann Helge Tvedten og Sergey Karjakins manager Kyrilios Zangalis. Foto: Maria Emelianova

NRKs populære sjakkreporter Ole Rolfsrud, her med kameramann Helge Tvedten og Sergey Karjakins manager Kyrilios Zangalis. Foto: Maria Emelianova

NRK hadde stor suksess da de inviterte publikum til studio på Marienlyst under VM i november. Nå har sjakkinteresserte igjen muligheten til å følge det hele direkte fra NRKs studio på Marienlyst.

Nok en gang ledes sendingene av Line Andersen. Torstein Bae er kritikerrost for sin pedagogiske evne til å kommentere sjakk og er selvsagt med igjen nå. I Qatar er reporter Ole Rolfsrud og kameramann Helge Tvedten på plass.

I studio sitter Heidi Røneid, fast paneldeltaker med ansvar for å involvere seerne gjennom sosiale medier.

– Som publikum får man være med inn i studio og følge med partiet med andre sjakkentusiaster. Det er god stemning og spenningen er så tett på som den kan få blitt, hvis ikke man er i Doha. Sist vi hadde publikum kom mange igjen og igjen, så vi tar det som et tegn på at folk synes at det var hyggelig, sier Røneid til Matt & Patt.

Mens det gjerne kunne ta en halvtime mellom trekkene i New York, kommer de nå på løpende bånd. Mer underholdning og muligheter for dramatikk.

– Nå går det jo mye raskere enn sist, så for seeren skjer det mer. En annen fordel med lyn- og hurtigsjakk er at vi blir bedre kjent med flere spillere på toppnivå og at flere av de norske spillerne får sjansen til å vise seg fram, sier Røneid.

Carlsen er nemlig ikke den eneste norske som skal dropper julefeiringen for sol, varme og sjakk i Qatar. Også Simen Agdestein, Aryan Tari og Johan-Sebastian Christiansen vil være på plass i det oljerike ørkenlandet for å teste seg mot verdens beste sjakkspillere.

Røneid, som har vært fast i studio helt siden VM-matchen i Chennai, gleder seg stort.

– Jeg gleder meg veldig! Jeg får ofte abstinenser når VM er ferdig, så det har vært deilig at det har vært så kort tid til neste gang. Vi kommer for det meste til å følge Magnus Carlsen på NRK, men det blir også veldig spennende å se hvordan Simen, Aryan og Johan-Sebastian kommer til å gjøre det, sier Røneid.

NRK opplyser om at interesserte kan møte opp ved publikumsinngangen på Marienlyst i Oslo. Det blir enkel servering med brødmat, kaffe og annen drikke.

Matt & Patt vil for øvrig være til stede i Doha for å skrive daglige VM-rapporter.

(Besøkt 3 573 ganger, 1 besøk i dag)