Ingen har vunnet den prestisjefylte prisen flere ganger. Nå kan Magnus Carlsen vinne for femte gang

Magnus Carlsen kan sikre seg Folkets Idrettspris for femte gang. Foto: Maria EmelianovaMagnus Carlsen kan sikre seg Folkets Idrettspris for femte gang. Foto: Maria Emelianova

Nominert til Folkets idrettspris igjen.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen er allerede mestvinnende med fire priser og kan altså stikke av med sin femte pris i år. Carlsen vant for første gang i 2009 og er også den eneste som har vunnet tre år på rad: 2012, 2013 og 2014.

I fjor ble han bare nummer seks i kåringen i 2015, bak en suveren Petter Northug.

I år er Carlsen en het kandidat til å vinne etter et godt år som altså ble toppet ved å sikre seg VM-tittelen for to nye år.

Verdensmesteren har i 2016 vunnet turneringer i Wijk aan Zee, Norway Chess, Bilbao, Grand Chess Tour i Leuven i tillegg til at han ledet det norske OL-laget til en historisk sterk femte plass i Baku.

I romjula kan Carlsen også sikre seg ytterligere to titler: VM i lyn- og hurtigsjakk i Qatar spilles i Doha fra 26. – 31. desember.

Carlsen må imidlertid vente seg sterk konkurranse fra blant andre Cecilia Brækhus, Mats Zucarello Aasen og Henrik Kristoffersen.

Det er Dagbladet som deler ut den prestisjefylte prisen for 27. gang siden 1990.

Vinneren, som kåres av Dagbladets redaktører i samråd med leserne, går til «person som har gjort en forskjell, et sterkt inntrykk, prestert noe ekstra».

Folkets Idrettspris er ikke den eneste kåringen Carlsen kan toppe. Dagbladet har også sjakkstjernen blant tolv nominerte i kåringen av Årets navn, en tittel som går til personer som har preget nyhetsbildet det siste året.

(Besøkt 1 302 ganger, 1 besøk i dag)