Drømmestart for SK 1911 i generalprøve før Europacupen: – Veldig kult å slå Vålerenga

Frode Urkedal ble den store spilleren den første helgen av Codanserien. Foto: Rolf HAug/mattogpatt.noFrode Urkedal ble den store spilleren den første helgen av Codanserien. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Slo byrivalen i åpningen av Codanserien, men lagleder Torbjørn R. Hansen ser ingen grunn til å snakke om seriegull enda.

av Tarjei J. Svensen

eliteserie-r3SK 1911 har fått en perfekt start på Codanserien i sjakk, som startet med ny sesong denne helgen. Nordre Aker-laget vant alle sine tre matcher mot henholdsvis Black Knights (6-0), Nordstrand (5-1) og Vålerenga (3,5-2,5) og er ett av tre lag med full pott.

Også Oslo Schakselskap og Bergens står med seks lagpoeng, men det er SK 1911 som er foran på «målforskjell» med 14,5 individuelle poeng mot henholdsvis 12,5 og 11,5 poeng.

I bunnen av tabellen er Tromsø og Nordstrand uten lagpoeng og må kjempe for å unngå nedrykk, men sistnevnte har allerede møtt de tre topplagene og får betydelig enklere motstand i resten av serien.

SE OGSÅ: Alle resultater i Codanserien

Det er imidlertid SK 1911 som må sies å være helgens store vinner etter triumfen over seriefavoritt Vålerenga.

– Starten kunne ikke vært bedre. Det er veldig kult å slå Vålerenga. De har et utrolig bra lag og var vel egentlig favoritter på alle bord ratingmessig. Knallbra! er lagleder Torbjørn R. Hansens kommentar til Matt & Patt.

Mens Vålerenga kjemper for å unngå nedrykk i norsk Tippeliga, er de blitt et superlag i norsk sjakk. I oktober i fjor sørget de for «tidenes norske lagprestasjon» da de slo et russisk storlag i Europacupen i Makedonia. I mai vant de sitt første seriemesterskap etter at Oslo Schakselskap hadde vunnet åtte av de siste ni Eliteseriene

Klubben er også i år klare favoritter i år med to innleide stormestere i tillegg til norgesfirer Aryan Tari og femmer Kjetil A. Lie på henholdsvis 3. – og 4. bord. Denne gangen ikke det nok til å tukte SK 1911. med OL-spiller Frode Urkedal på andre bord og Hansen selv på 3. bord.

sk1911-vaalerenga

Urkedal ble lagets store spiller denne helgen med tre seire. Den viktigste av dem kom mot Vålerengas Romanov i et kaotisk parti som godt kunne endt med motsatt resultat.

– Hva kan du si om matchen i dag, var det fortjent?

Torbjørn R. Hansen. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Torbjørn R. Hansen. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

– Det var ingenting som var ufortjent i dag. Absolutt innafor at vi vant denne matchen, sier Ringdal Hansen som sier han selv spilte et dårlig parti mot Aryan Tari på tredje bord.

– Hvordan rangerer du seieren?

– Vi vant NM nå sist, det betyr utrolig mye. Jeg tror nok vi har noen enkeltmatcher her og der, men jeg tror ikke vi har slått et så sterkt lag før. Det er nok det beste laget vi har slått. Det er kult, sier Ringdal Hansen.

Han er raus med lagkameratene når han blir spurt om hva han er mest fornøyd med.

– Urkedal har spilt knallbra. Det var utrolig bra av han å slå Romanov med svart. Jeg synes det også er veldig kult at Elsness spiller veldig bra, for han har hatt en dårlig periode som har vart lenge, men nå virker det som spillet sitter. Alle spiller bra, men så synes jeg også at Joachim spiller solid og han er en veldig god lagspiller. Det er også utrolig kult at Eivind (Risting) spiller i Eliteserien, sier laglederen om det 16-årige talentet.

Partiet mellom Risting og Johan-Sebastian Christiansen ble også dramatisk med fire dronninger på brettet på et tidspunkt.

Oversiktsbilde fra OSS - Nordstrand i Codanserien. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Oversiktsbilde fra OSS – Nordstrand i Codanserien. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

– Hvordan ser du på Eliteserien videre nå?

– Såpass rutinert begynner jeg å bli at jeg ikke begynner å tenke på seieren etter tre runder. Men det er klart at det var en god start. Vi må fortsette å spille bra.

– Det er fortsatt helt åpent?

– Ja helt klart. Det er det. Vi ligger bare ett individuelt poeng foran. 

– Det er fortsatt åpent?

– Ja, ingenting er avgjort. Vi har fått en god start, men ikke noe mer enn det, avslutter Ringdal Hansen.

SK 1911 møter den antatt tøffeste motstanderen Oslo Schalselskap først i 8. runde i mars. Neste helg venter Stavanger, Asker og Tromsø. OSS og Vålerenga møtes i 9. – og siste runde.

Helgens korteste parti var for øvrig oppgjøret mellom toppsjakksjef Jonathan Tisdall fra Asker og Norges sterkeste kvinnelige spiller Sheila Barth Sahl, Black Knights. Partiet var over etter bare to trekk.

Det viste seg at Tisdall hadde glemt å skru av mobilen sin. Da det kom lyd fra mobilen, ble han ubønnhørlig dømt til tap.

Årets Eliteserie i sjakk er sponset av forsikringsselskapet Codan. Den første helgen ble delt mellom Oslo og Bergen, mens de to neste helgene (13. – 15. januar og 3. – 5. mars) spilles i sin helhet i Codans lokaler på Skøyen i Oslo.

Matt & Patts fotograf har tatt følgende flotte bilder fra kampene i Oslo:

 

(Besøkt 2 120 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Drømmestart for SK 1911 i generalprøve før Europacupen: – Veldig kult å slå Vålerenga"

  1. Siden Nordstrand møtte Norges tre suverent beste lag kan det være helt feil å si at de må kjempe mot nedrykk. Jeg tror det er større sjanse for at de blir nr 4-5 enn rykker ned.

Stengt for kommentarer.