Jon Ludvig Hammer med sterk seiersrekke i Finland

Jon Ludvig Hammer har fortsatt alle muligheter til å hente hjem sin andre Nordisk mester-tittel. Foto: Toivo Pudas

Norgestoeren har vunnet sine fire siste partier, mens Johan Salomon har måttet vinke farvel til nappsjansene.

av Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer har tatt seg kraftig sammen etter fiaskostarten i Nordisk mesterskap i Finland.

nordiskr6Nå har norgestoeren vunnet de fire siste partiene og er plutselig oppe på 2. plass med 4,5 poeng. Seks runder er spilt og det gjenstår tre runder i mesterskapet som avsluttes søndag.

SE OGSÅ: Alle resultater i Nordisk mesterskap

Hammer er fortsatt et halvt poeng bak Erik Blomqvist, svensken som slo Hammer i 1. runde, men drømmen om en ny tittel som Nordisk mester lever i beste velgående.

På papiret er det nok svensken som har det letteste programmet, i tillegg til at han sitter med fordelen av å gå foran Hammer på innbyrdes oppgjør dersom det ender likt på antall poeng.

Selv om Hammer har hentet helpoengene på rekke og rad i de siste rundene, er han neppe helt fornøyd med spillet, tror toppsjakksjefen.

– Jeg tror ikke han blir fornøyd før kvaliteten på partiene hans er bedre. Men han kan ikke klage på resultatet, sier Jonathan Tisdall til Matt & Patt.

i 3. runde mandag satte Hammer skapet på plass mot landslagskollega Johan Salomon. Senere fulgte han opp med seire over de finske håpene Mika Karttunen (2450) og Vilka Sipilä (2417) i 4. – og 5. runde tirsdag og onsdag.

Oppgjøret mot Sipilä var et parti der nordmannen flere ganger overså muligheten til å avgjøre. På slutten fikk han imidlertid en ny sjanse.

Torsdag fanget Hammer islendingen Einar Hjalti Jenssons springer på randen like før han fant det sterke 42.e4! Det ga raskt en vunnet stilling.

Mens Jon Ludvig Hammer har vunnet sine fire siste partier, har Norges andre håp Johan Salomon det helt motsatte resultatet. 19-åringen har tapte fire partier på rad og står med ett fattig poeng på de seks partiene.

Allerede i 5. runde måtte han vinke farvel til håpet om å ta det siste stormesternappet. Salomon er på delt 9. – 10. plass, sammen med islendingen Hjalti Jensson.

Torsdag påførte norgeskjenningen Axel Smith ham det femte tapet i turneringen.

7. runde i Finland spilles fredag fra kl 14.00 norsk tid. Hammer skal ha svart mot Bjørn Møller Ochsner, mens Johan Salomon spiller med hvit mot ledende Erik Blomqvist.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 341 ganger, 1 besøk i dag)