Salomon og Hammer klar for Nordisk mesterskap

Johan Salomon og Jon Ludvig Hammer spiller i Finland i slutten av oktober. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Johan Salomon og Jon Ludvig Hammer spiller i Finland i slutten av oktober. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Arrangeres for første gang på 11 år.

av Tarjei J. Svensen

nordisk-10

Jon Ludvig Hammer og Johan Salomon blir Norges to representanter i Nordisk mesterskap i sjakk som arrangeres utenfor Tampere i Finland fra 22. – 30. oktober. Mesterskapet spilles med ti deltakere og ni runder.

Det er første gang siden 2005 det arranges et eget Nordisk mesterskap i sjakk. Siden den gang er den beste spilleren i Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland og Færøyene kåret gjennom åpne turneringer som Reykjavik Open og Politiken Cup.

Nordens fjerde høyeste rangert spiller Jon Ludvig Hammer er klar favoritt foran årets svenske mester Erik Blomqvist og regjerende nordisk mester Axel Smith. Av Nordens seks land, er det bare Færøyene som mangler deltakere.

– Jeg er skuffet over at turneringen ikke er sterkere, men veldig takknemlig for at svenskene fikk med to stormestere. Jeg tror vi trenger å ha en bedre dialog for å gjenopprette dette som en toppturnering. Hvis vi hadde begynt forberedelsene tidligere, så hadde vi gjort det bedre, sier Jonathan Tisdall til Matt & Patt.

Toppsjakksjefen merker seg likevel at tre stormestere på startstreken gjør at Johan Salomon får sjansen til å bli Norges 14. stormester i sjakk.

– En tidlig julegave ville vært om Hammer kom inn på riktig spor igjen og at vi fikk en ny norsk stormester. Jeg regner med at Jon Ludvigs deltakelse vil gi positiv innflytelse på Johan, sier Tisdall som også håper at norgestoerens gode prestasjon i matchen mot Navara gir ham selvtilliten han trenger i Finland.

Jon Ludvig Hammer ble nordisk mester gjennom Reykjavik Open i 2011. Simen Agdestein har tre nordiske mesterskap i 1985, 1989 og 1992.

SE OGSÅ: Tidligere Nordiske mesterskap

Hvem blir nordisk mester i sjakk i 2016?

  • Jon Ludvig Hammer (58%, 104 Votes)
  • Erik Blomqvist (18%, 32 Votes)
  • Johan Salomon (16%, 28 Votes)
  • Axel Smith (4%, 7 Votes)
  • En av de andre (3%, 6 Votes)
  • Mika Karttunen (2%, 3 Votes)

Antall stemmer: 180

Loading ... Loading ...
(Besøkt 1 068 ganger, 1 besøk i dag)