Lars Oskar med dronningoffer da favorittene herjet på Fornebu

Lars Oskar Hauge. Foto: Olga DolzhykovaLars Oskar Hauge. Foto: Olga Dolzhykova

27 spillere har full pott. Dagens beste parti var det en norsk 17-åring som sto for.

av Tarjei J. Svensen

Oslo Chess Festival, tidenes nest største norske internasjonale sjakkturnering er godt i gang. Etter de tekniske problemene første dag, var det klar forbedring lørdag selv om flere av de digitale brettene tok kvelden for tidlig.

Hotellet hadde dessuten booket inn et pyramideselskap i rommet ved siden av, så spillerne måtte leve med noe høylytt musikk i store deler av runden. Heldigvis er det nå høstferie, så flotte Scandic Hotell Fornebu skal nå kun være besatt av sjakkspillere.

SE OGSÅ: Bilder fra turneringen

De største favorittene har kommet seg greit gjennom de første to rundene. 27 spillere står med to poeng, blant disse er 13 av de 15 høyest rangerte spillerne i turneringen. De eneste av favorittene som har avgitt poeng, er Frode Elsness og Nicolai Getz.

Sistnevnte var i denne runden i alvorlig trøbbel mot Trond Støre og sto lenge til tap i tårnsluttspillet med to bønder under. Getz kjempet likevel heroisk og klarte til slutt å hale i land et halvpoeng etter at Støre overså denne vinsten i tidsnøden.

Blant spillerne med to poeng, har vi Lars Oskar Hauge (17). OSS-spilleren kan sikre seg en premie for beste parti etter denne knusende avslutningen mot Christian Harstad.

Alexander Moiseenko er en av Ukrainas beste spillere og var også mannen som vant den hittil største åpne internasjonale turneringen her i landet, Arctic Chess Challenge i 2010. 36-åringen står også med full pott.

Oslo Chess Festival spilles med ni runder frem til fredag 6. oktober. Det er dobbeltrunder mandag og onsdag. I tillegg til hovedturneringen, arrangeres det også såkalte «Master Classes» med stormestere som gjennomgår partier.

Søndag begynner runden kl 14:00 og blant partiene som kan følges direkte via Chess24, er toppoppgjøret på første bord mellom Lars Oskar Hauge og ratingfavoritt Igor Kovalenko.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 903 ganger, 1 besøk i dag)