Nå er VM-billettene til salgs. De blir ikke billige

Fulton Market er fortsatt en byggeplass, men skal være før i tide før VM-matchen starter, ifølge Agon. Foto: mattogpatt.no

Dersom du har tenkt deg til USA, må du punge ut.

av Tarjei J. Svensen

Det er fem uker til det braker løs i New York med VM-matchen mellom Magnus Carlsen og Sergey Karjakin. De fleste nøyer seg med å bivåne det hele foran tv- eller pc-skjermen, men en flokk nordmenn er også ventet over Atlanteren for å følge moroa ringside.

Nå har arrangøren Agon endelig lagt billettene ut på salg – seks uker etter den opprinnelige annonserte datoen 17. august.

LES OGSÅ: Her skal VM-matchen spilles

– Hvert førstetrekk blir en mediebegivenhet, så vi booker kjendiser og andre viktige folk for media og sporten. De gjør forhåpentligvis til at det blir en bedre seeropplevelse, sier Agon-sjef Ilya Merenzon.

Men billig blir det ikke. Har du tenkt deg til spillestedet Fulton Market på nedre del av Manhattan, må du punge ut.

Så mye vil det koste

Fra Fulton Market ved South Street Seaport i New York. Foto: mattogpatt.no

Fra Fulton Market ved South Street Seaport i New York. Foto: mattogpatt.no

Prisene starter nemlig på 600 kroner (75 dollar) for å følge ett parti på Fulton Market i rundene 2 til 11. Åpningsrunden 11. november koster deg 800 kroner, og dersom du ønsker å være til stede under det 12. – og siste ordinære partiet 26. november, må du ut med hele 1200 kroner (150 dollar).

Skal du være til stede på flere enn fire runder, kan det imidlertid lønne seg å kjøpe et såkalt Tournament Pass til 2400 kroner (300 dollar). Merk at et gebyr på 4,5 prosent kommer i tillegg til den oppgitte prisen.

Agon-sjefen snakket varmt om planene for VM under en pressekonferanse i Baku. Interessen fra media er ventet å bli enorm. Men hvor gode blir forholdene for tilskuerne?

– Vi skal gjøre to ting for tilskuere. Det ene er at vi kommer til å endre hvordan det er å være til stede på en sjakkevent. Vanligvis når du besøker en sjakkturnering, må du levere inn telefonen din og sitte musestille og følge partiet. Det vi gjør i New York er at vi bygger glassbur, som et musikkstudio, som er fullstendig lydisolert. Det blir ikke vanlige sitteplasser, men mer som en lounge der man kan gå rundt, ta en kaffe, snakke med venner og følge partiene, sa Merenzon.

Agon med skisse fra spillelokalet i New York.

Agon med skisse fra spillelokalet i New York.

Merenzon informerte også om at interessen for de såkalte «VIP-pakkene» til 4800 kroner (600 dollar) per stykk, er langt over hva de hadde forventet. Blant fordelene er egen VIP-inngang, bedre utsikt til spillerne, mulighet til å få kommentering på stedet fra stormestere samt en egen «Virtual Reality (VR)-experience», som gjør at man kan følge spillerne i 360 grader.

– Vi er veldig stolte av at sjakk, en av de eldste sportene i verden, gjør noe helt nytt: En helt ny og oppslukende måte å følge sjakk på som vil fengsle flere hundre millioner eksisterende og nye fans.

vm-2016

Det er foreløpig ikke kommet noe informasjon om når på dagen partiene skal starte, men ettersom NRK har en finger med i spillet som rettighetshaver, antas det et starttidspunkt mellom kl 18 og 20 norsk tid.

Agon har vært utsatt for stadige spekulasjoner etter at de ikke offentliggjorde sponsorene. Under pressekonferansen i Baku kom det imidlertid frem at investeringsselskapet EG Capital er blant sponsorene.

Matt & Patt har tidligere omtalt den russiske gjødselgiganten PhosAgro som én av sponsorene. Ifølge Merenzon offentliggjøres de andre sponsorene cirka tre uker før matchen.

(Besøkt 2 889 ganger, 1 besøk i dag)

9 kommentarer på "Nå er VM-billettene til salgs. De blir ikke billige"

 1. Morten Hansen | 3. oktober 2016 på 09:32 |

  Noen som får bestilt billetter fra Norge? Får kun feilmelding her og det virker som det er noe feil med postkoden. Noen tips?

 2. Nils R Grotnes | 5. oktober 2016 på 18:40 |

  Merk at du ikke kan avbestille billetter, du kan ikke overføre dem til en annen person, du må hente dem personlig ved spillelokalet, og selskapet «ticketfly» (en noe omstridt konkurrent til den mye større ticketmaster) har tilsynelatende ikke satt opp systemet til å fungere normalt for internasjonale betalinger. Hvor mange vil gi opp fordi de ikke vet om trikset med ledende nuller?

  Så kan vi bare håpe at Morten Hansen og andre som bruker trikset ikke får ytterligere problemer når billettene skal hentes…

  • Morten Hansen | 7. oktober 2016 på 09:40 |

   Hvor har du det i fra at billettene må hentes personlig på arenaen? For min del har jeg fått billettene på PDF-dokumenter som skal medbringes for å komme inn. Det vil nok ikke være noe problem om jeg videreselger de heller da alle billetter uansett er påført bestillers navn.

   • Nils R Grotnes | 7. oktober 2016 på 16:47 |

    Fra nettsidene deres: «Delivery Method Will Call» som har følgende beskrivelse: «Your ticket will be waiting for you at the Will Call window of Fulton Market Building on the day of the event. Please bring photo ID and credit card of purchase.» Dette er det eneste alternativet jeg fikk. Det er mulig dette var fordi jeg oppga en amerikansk addresse? I så tilfelle beklager jeg feilinformasjonen. Når det gjelder videresalg var det kanskje oppgitt i Terms and Conditions. Jeg ringer dem likegodt og spør. Poster svarene når jeg får dem.

    • Morten Hansen | 7. oktober 2016 på 16:53 |

     Oki. Litt rart da jeg får 4 valg før jeg har lagt inn adresse: Print at home, Mobile, Standard mail og UPS 2nd Day air (den siste er kun for US/Canada).

     • Nils R Grotnes | 7. oktober 2016 på 17:31 |

      For å være sikker på at vi er på samme side, så snakker jeg om «Tournament Pass – World Chess Championship» til $350 pluss $15.65 i «Service fee».

      Jeg fikk aldri noe annet valg enn «Will Call». Snakket akkurat nå med en venn av meg som bestilte med norsk adresse. Han bekreftet at han også kun fikk dette valget. Merkelig at du fikk noe annet, for personen som svarte på telefonen hos Ticketfly, sa også at det kun var valget «Will Call»…

      Når det gjelder peronlige billetter, er mulig jeg ble lurt av formuleringen «no exchange», som vel betyr at du ikke kan bytte billett til en ny dato eller annet arrangement?

      Jeg får ta en kikk rundt på Agons nettsider, og kanskje prøve å kontakte dem for å finne ut mer om dette.

     • Morten Hansen | 7. oktober 2016 på 17:35 |

      Ahh. Da har vi nok snakket litt forbi hverandre. Jeg har kun kjøpt billetter til enkeltdager. Ser at jeg får samme valget som deg om jeg velger «Tournament pass» 🙂

     • Nils R Grotnes | 7. oktober 2016 på 17:51 |

      Skjønner. Merkelig at det skal være forskjell i leveringsmuligheter for disse alternativene… Vi har i alle fall greid å snuble oss frem til mer korrekt informasjon. 🙂

Stengt for kommentarer.