Etter 13 partier uten seier, slo Hammer til mot verdensstjernen

Jon Ludvig Hammer. Foto: David LladaJon Ludvig Hammer pulls no punches as a match commentator. Photo: David Llada

Nå leder norgestoeren matchen mot David Navara.

av Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer har fått en flott start på matchen mot verdensstjernen David Navara, som spilles i Novy Bor i Tsjekkia.

Etter to av i alt åtte partier er stillingen 1,5-0,5 i norgestoerens favør. De to første partiene ble spilt med lang betenkningstid og Hammer har hatt overraskende god kontroll på tsjekkeren som er rangert som nummer 20 i verden.

Fredag åpnet Hammer med en overbevisende remis med svarte brikker i et parti han hele tiden sto best i. Selv i sluttstillingen kunne Hammer spilt videre i, selv om det med trippelbonde og ulikefargede løpere var minimale vinstsjanser.

– Glad jeg klarte å unngå trøbbel, skrev 26-åringen på Twitter etterpå.

Hammer har hatt noen fryktelige måneder rent sjakklig med en nedgang på over 70 ratingpoeng. I februar passerte han for første gang 2700 i rating, men i oktober er Hammer helt nede på 2628.

Det er hans laveste tall siden august 2014. Fra å være blant de 40 beste i verden i februar i år, er norgestoeren på siste liste nå nede på 152 plass.

Nedturen så ut til å fortsette i Baku der det ikke ble en eneste seier på 11 partier.

Etter 13 partier uten å vinne, var seieren over Navara lørdag kanskje vendepunktet som får 26-åringen på riktig spor igjen.

Der ofret han to bønder og utnyttet Navaras manglende koordinasjon. Etter å ha vunnet kvalitet like etter, var partiet i realiteten over.

Søndag kl 16:00 spilles det to hurtigsjakkpartier med betenkningstiden 20 minutter pluss ti sekunder tilleggstid. Det spilles langsjakk mandag og tirsdag, før det hele avsluttes med to hurtigsjakkpartier onsdag.

Partiene kan følges direkte via Chess24.

(Besøkt 2 312 ganger, 1 besøk i dag)