VG dekker Magnus Carlsen-simultan i New York

Magnus Carlsen under simultanen mot 70 motstandere i Hamburg i fjor. Foto: Anna RudolfMagnus Carlsen under simultanen mot 70 motstandere i Hamburg i fjor. Foto: Anna Rudolf

Jon Ludvig Hammer og Fabiano Caruana blant gjestene i studio.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen er for tiden i New York der han torsdag skal stille i Play Live Challenge, det årlige arrangementet som gir spillere fra Play Magnus-appen en unik sjanse til å få spille mot verdensmesteren.

11 heldige vinnere får sjansen i en klokkesimultan på Liberty Science Center i New Jersey. Blant disse er den sterke norske mesterspilleren Gustav Gudbrandsen. Spillerne får 30 minutter hver på klokken, så det bør være over innen en time.

Alt skal overføres direkte av VG fra New York med programleder Mads Andersen og Jon Ludvig Hammer som kommentator. Fabiano Caruana og den amerikanske forfatteren og foredragsholderen Paul Hoffman er gjester i studio. 

VGs sending begynner 17:30, mens selve simultanen begynner cirka 18:00 torsdag.

Tirsdag var 25-åringen på et sponsoroppdrag i Washington DC der han fikk sjansen til å utklasse 18 advokater i simultan.

– Vi er stolte av Magnus som er verdensmester i sjakk, som vi vet veldig mange advokater er opptatt av. Han er et fint ansikt for oss utad. Sjakk er både taktisk og strategisk – den type egenskaper man forbinder med juridiske tjenester, sier partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wiig til Advokatbladet.no, som har bilder fra arrangementet.

Tidligere på dagen ble det også et besøk hos Norges ambassadør i USA, Kåre R. Aas.

Nedtellingen til Magnus Carlsens VM-kamp mot Sergey Karjakin har for alvor startet. VG, som har VM-rettighetene sammen med NRK, godt i gang med oppvarmingen.

VG TV har sendt tre episoder av serien «Veien til VM» med Mads Andersen i spissen. Han har blant annet besøkt Simen Agdestein og Aryan Tari på NTG, vært innom Øystein Brekke i Sjakkbutikken i Drammen og hatt innslag fra Carlsens reklamefilm for Felleskjøpet.

Carlsen skal i løpet av oppholdet også på inspeksjon av VM-lokalene i South Street Seaport i New York.

(Besøkt 2 683 ganger, 1 besøk i dag)