Aryan Tari klar for prestisjeturnering

Aryan Tari. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noAryan Tari. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

17-åringen fra Lierskogen har tatt flere steg fremover det siste halvåret. Nå får stormesteren betalt for hard jobbing.

av Tarjei J. Svensen

Aryan Tari er klar for Tata Steel Chess 2017. Det endelige feltet offentliggjøres ikke før i oktober/november, men Matt & Patt har fått bekreftet deltakelsen av kilder i Nederland.

Det er Challenger-gruppen Tari skal delta i. Gruppen som spilles med 13 runder og 14 deltakere vil trolig ha et ratingsnitt tett opp under 2600.

Invitasjonen er en skikkelig fjær i hatten for Norges yngste stormester, som har vekket oppsikt med flere sterke resultater det siste halvåret.  I begynnelsen av august gjorde norgesfireren et godt resultat i den tyrkiske superligaen, der han blant annet nedspilte den regjerende juniorverdensmesteren.

I juni slo han ingen ringere enn tidligere VM-utfordrer Nigel Short.

Tata Steel Chess er en av verdens mest prestisjetunge turneringer og spilles i Wijk aan Zee fra 13. – 29. januar. Neste år er det 79. gang den tradisjonsrike turneringen arrangeres.

Magnus Carlsen vant den celebre Masters-gruppen i januar i år og er sammen med Anand mestvinnende med fem seire.

I tillegg til Carlsen, er Simen Agdestein (1988), Jon Ludvig Hammer (2011) og Kjetil Lie (gruppe C i 2010) de eneste andre norske som har deltatt i Wijk aan Zee.

Det er foreløpig ikke kjent om Carlsen deltar igjen i 2017, men verdensmesteren har uttalt at stedet er helt spesielt for ham, noe som nok var grunnen til at han tok turen innom landsbyen etter Paris Grand Chess Tour i juni.

(Besøkt 2 368 ganger, 1 besøk i dag)