Hammer testet nytt turneringskonsept: – Satser definitivt på gjentakelse

Turneringsleder Kristoffer Gressli og Jon Ludvig Hammer. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noTurneringsleder Kristoffer Gressli og Jon Ludvig Hammer. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Vellykket lynsjakkturnering.

av Tarjei J. Svensen

– Jeg er veldig fornøyd med responsen, sier Jon Ludvig Hammer til Matt & Patt.

Stormesteren var mannen bak det nye konseptet «OSS Quad», en serie med lynsjakkturneringer der man selv kan velge hvor mange partier man vil spille. Kristoffer Gressli hadde kontroll på deltakerne som turneringsleder.

– Vi var oppe i 30 deltakere, med et snitt på 15-ish gjennom de fem turneringene. Vi måtte justere spilleprogrammrt, og bruke én time og 15 minutter per quad, men det er typisk lærdom man tar med seg fra første forsøket, sier Hammer om turneringen som ble holdt i Oslo Schakselskaps lokaler på Majorstua i hovedstaden.

SE OGSÅ: Endelige resultatlister

Spillerne deles inn i 4-mannsgrupper med to partier mot hver motstander. Tanken er at man skal få lov til å bryne seg på de beste med en gang, slik at man raskt kan gjøre en forskjell på FIDE-ratingen.

Bertil Svendsen, som sammen med Elham Abdrlauf og Karl Juriloo stilte i alle fem turneringene, vant OSS Quad med 19 poeng på 30 partier. Aryan Tari droppet den siste turneringen, men endte likevel bare et halvpoeng bak Svendsen.

– Vi satser definitivt på gjentakelse, men er litt begrenset av mitt travle turneringsprogram, sier Hammer til Matt & Patt.

Få dager etter at norgestoeren kommer hjem fra sjakk-OL i Baku, 18. september, arrangerer han sammen med Gressli OSS Knockout-lyn.

Matt & Patts eminente fotograf Rolf Haug har som vanlig tatt noen flotte bilder fra kvelden.

(Besøkt 2 091 ganger, 1 besøk i dag)