– Jeg tror jeg fikk mer glede ut av dette enn hva Casper fikk

Carlsen i slaget. Foto: Odd Sølve I. Grannes/tennis-norge.comCarlsen i slaget. Foto: Odd Sølve I. Grannes/tennis-norge.com

Verdensmesteren i godt slag mot Norges tennisess Casper Ruud i Oslo i dag.

av Tarjei J. Svensen

Fysisk aktivitet før og under sjakkturneringer er en viktig suksessfaktor for Magnus Carlsen. I dag fikk 25-åringen bryne seg på tennisstjernen Casper Ruud i en oppvisningskamp på Frogner stadion.

– Jeg tror jeg fikk mer glede ut av dette enn hva Casper fikk, sa Carlsen til tennis-norge.com etterpå.

Carlsen kom til tennisbanen sammen med manager Espen Agdestein og snakket på en uoffisiell fellesseanse, men avslo ytterligere intervjuer fra NRK og NTB.

– Tennisbanen er ikke så forskjellig fra sjakkbrettet. Hvis du dominerer så mye terreng som mulig, så dominerer du poengene, og det gjør du også i sjakk, sa Carlsen.

Ifølge nettstedet. imponerte Carlsen med «flere gode forehandslag» og fikk etterpå skryt av Ruud.

Casper Ruud og Magnus Carlsen i Frognerparken. Foto: Odd Sølve I. Grannes/tennis-norge.com

Casper Ruud og Magnus Carlsen i Frognerparken. Foto: Odd Sølve I. Grannes/tennis-norge.com

– Jeg synes han var god. I hvert fall ut fra det jeg så nå, men jeg hadde hørt at han hadde spilt litt før og kunne slå på ballen. Hvis han får noen privattimer kan det bli ganske bra, jeg synes han holdt med på bra tempo til tider, sa Ruud til tennis-norge.com.

Spiller nett-match mot Grischuk

Det er kanskje ikke tennis Carlsen er mest opptatt av for tiden. 23. august spiller han semifinale i Chess.coms GM Blitz Challenge mot Alexander Grischuk.

I kvartfinalen knuste verdensmesteren armenske Tigran Petrosian 21-4. Carlsens spill var så godt at Chess.coms antijuksesystem reagerte.

– Ifølge vår statistiske modell, viste Carlsens 5+2-partier en helt utrolig prestasjon, som tilsvarer Kasparovs da han var aktiv. Det er den hittil sterkeste prestasjonen i hele turneringen, og det gjenspeiles også i den endelige scoren, sa en representant for Chess.com til Matt & Patt.

I den andre semifinalen møtes Hikaru Nakamura og Maxime Vachier-Lagrave. Vinneren i finalen stikker av med i overkant av 30.000 norske kroner.

Neste ordinære turnering er sjakk-OL som begynner 1. september. Der skal Magnus Carlsen for sjuende gang lede det norske laget. Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari, Frode Urkedal og Nicolai Getz er de andre norske spillerne på laget i åpen klasse.

VM-matchen, som avholdes på South Street Seaport i New York, spilles fra 11. – 30 november. Motstander Sergey Karjakin melder at han har sikret seg visum til USA.

(Besøkt 1 898 ganger, 1 besøk i dag)