Salomon med sin andre strake seier

Johan Salomon. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noJohan Salomon. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Alt gikk ikke på skinner, men det var likevel nok til en ny seier.

av Tarjei J. Svensen

Johan Salomon er på riktig spor i GM-turneringen i Manhem Schackvecka i Göteborg. I 4. runde i dag tok regjerende norgesmesteren sin andre strake seier.

Svenske Johan Hultin (2340) ga opp etter 43 trekk.

19-åringen gikk rett i angrep i åpningen, men svensken fikk en del motspill etter et sterkt kvalitetsoffer i det 13. trekket. Salomons 19. trekk var trolig en liten unøyaktighet, men svensken lot sjansen til fordel gå fra seg da han overså 21…exf4!

Etter dronningbyttet fikk Hultin problemer med springeren på a4, og kollapset med en bondebukk i trekk 30. Resten var plankeskuring for Salomon.

manhem4Salomon er nå oppe på delt 2. plass med 2,5 poeng, sammen med Eduardas Rozentalis, Alon Greenfeld og Petro Golubka. Det er litt over forventet score så langt, men 19-åringen er fortsatt etter skjema i forhold til nappkravet. Salomon må ta fire poeng på de siste fem partiene for å nå kravet åp 6,5 poeng. Tre av partiene er med svarte brikker.

SE OGSÅ: Resultater Manhem Schackvecka

Det første hinderet på veien mot målet er allerede tirsdag, da ledende Erik Blomqvist venter med svart. 26-åringen vant nylig det svenske mesterskapet slik at vi dermed får en duell mellom mesterne i Norge og Sverige.

Stormesterturneringen i Manhem Schackvecka er en av tre turneringer som spilles i Mölnycka. Det er også en lukket IM-gruppe i tillegg til en Elo-gruppe. 19. – 21. august arrangeres dessuten to åpne turneringer med stormesterdeltakelse.

5. runde spilles tirsdag kl 14 og kan følges direkte via Chess24.

SE OGSÅ: 
(Besøkt 1 162 ganger, 1 besøk i dag)