Johannessen med sterk prestasjon i Sverige

Leif Erlend Johannessen. Foto: Lars OA HedlundLeif Erlend Johannessen. Foto: Lars OA Hedlund

Stormesteren gikk ubeseiret gjennom storturnering og sikret seg 4. plass.

av Tarjei J. Svensen

Stormester Leif Erlend Johannessen, rangert som nummer sju i Norge, gjorde en god prestasjon i CellaVision Cup, som ble spilt i Lund utenfor Malmö i helgen. De første fire rundene ble spilt som hurtigsjakk.

cellavisioncup-res36-åringen som venter sitt første barn med samboer Yonne Tangelder, gikk ubeseiret gjennom turneringen og tok 6,5 poeng på de åtte rundene.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste

Det var nok til 4. plass og en pengepremie på 3000 kroner for sjakkbladredaktøren, som var rangert som nummer ni blant de 208 deltakerne.

Johannessen åpnet med remis mot en spiller på 1900, men vant så de fire neste partiene. Remiser i de neste to rundene gjorde imidlertid at førsteplassen var utenfor rekkevidde.

Nedspillingen av Pia Cramlings ektemann Juan Manuel Bellon i siste runde gjorde likevel til at det ble et godt sluttresultat.

Johannessen var ikke den eneste nordmannen i aksjon. Tromsøs stortalent Tor Fredrik Kaasen (14) stilte også i Sverige, men er neppe fornøyd med 68. plass og 4,5 poeng.

14-åringen irriterer seg nok mest over at han ikke avgjorde hurtigsjakkpartiet mot Danmarksmester Sune Berg Hansen.

Yonne Tangelder. Foto: Lars OA Hedlund

Yonne Tangelder. Foto: Lars OA Hedlund

Heller ikke Eivind Olav Risting med 4,5 poeng på 69. plass eller Yonne Tangelder på 198. plass med 2 poeng kan se seg fornøyd med poengfangsten.

Det var stormesteren Sergey Volkov (2591) som vant det sterke feltet i Lund med 7 poeng. Russeren avga bare to remiser, og var et halvt poeng foran Zbgniew Pakleza og Hans Tikkanen i tillegg til Johannessen.

Cellavision Cup er den første av i alt åtte turneringer i Sveriges Grand Prix. Årets utgave, den andre, kunne vise til hele 256 deltakere.

18 partier ble direktesendt og kommentert av Sveriges gamle storspiller Ulf Andersson og landslagskaptein Stellan Brynell.

Neste GP-turnering i Sverige er Västerås Open 23. – 25. september.

(Besøkt 1 388 ganger, 1 besøk i dag)