– Karjakin gjorde det omtrent som forventet

Karjakin og CarlsenFoto: Bilbao Masters

Magnus Carlsen er ikke overrasket over at VM-motstander Sergey Karjakin var en skygge av seg selv i Bilbao.

av Tarjei J. Svensen

– For å være ærlig, så gjorde Karjakin det omtrent som ventet.

Det sier Magnus Carlsen til VG i dag. I forrige uke gikk 25-åringen overlegent til topps i Bilbao Masters. Verdensmesteren vant med fem poeng foran toer Hikaru Nakamura, med Wesley So og Wei Yi på 3.- og 4. plass.

LES OGSÅ: Carlsen klar for «The Simpsons»

Den russiske VM-motstanderen Karjakin vant ikke et eneste parti og spilte ni remiser i tillegg til det ene tapet for Carlsen.

– Jeg hadde ikke trodd at han ville være topp motivert i Bilbao, og det virket det heller ikke som han var. Det virket som om han ikke var spesielt interessert i å gjøre så mye annet enn å spille solid. Da blir det ofte mange remis, sier Carlsen til VG.

Russeren virket ikke spesielt skuffet over sin egen innsats på pressekonferansen etterpå.

– Det var ingen god prestasjon i det hele tatt, men jeg forsøkte i alle fall å spille i hvert parti. Noen ganger så det ut som jeg gikk for raske remiser, men jeg spilte ikke på remis. Jeg spilte bare dårlig. Jeg har mye å tenke på angående matchen, men det er ingen unnskyldning for å spille dårlig, sa Karjakin.

Tidligere verdensmester Ruslan Ponomariov påpekte i et intervju mes Chess.com at det er vanlig at man gjemmer sine beste forberedelser før VM-matchene, og at det fører til at man presterer dårlig.

– Magnus prøver hele tiden å vise at han er den beste. Jeg husker Anand og Topalov deltok i Bilbao mange ganger før de skulle spille VM-matcher. De spilte dårlig og prøvde å unnskylde seg med at de forbereder seg til matchen. Men ikke i tilfellet Magnus, sa Ponomariov.

– Ikke tvil om at jeg er en bedre spiller

Sergey Karjakin og Magnus Carlsen under pressekonferansen i Bilbao. Foto: Tarjei J. Svensen

Sergey Karjakin og Magnus Carlsen under pressekonferansen i Bilbao. Foto: Tarjei J. Svensen

Verdensmesteren advarer imidlertid mot å tro at det blir noen enkel seier i VM-matchen.

– Resultatene i Bilbao gir ikke nødvendigvis noen god indikasjon på hvordan VM-matchen kommer til å bli. Jeg er ikke i tvil om at jeg regner meg selv som en bedre spiller enn ham, men det ble mer i denne turneringen der jeg i tillegg var mer motivert enn ham, sier Carlsen, som kaller starten der han for første gang tapte for Nakamura «en trist dag».

Magnus Carlsen med trofeet. Foto: David Llada

Magnus Carlsen med trofeet. Foto: David Llada

De to VM-duellantene avviste under Bilbao at det siste møtet har noen psykologisk effekt på VM-matchen.

– Vi har spilt så mange ganger før, så to nye partier gjør ikke den store forskjellen, sa Karjakin.

– Ja, jeg er enig i det. Disse partiene i Bilbao har stor betydning for turneringen, og det er veldig viktig for meg. Men som han sa, så har vi spilt så mange ganger før at vi ikke får så mye informasjon ut av disse partiene, sa Carlsen.

Karjakin og Carlsens neste oppgave er sjakk-OL i Aserbadsjans hovedstad Baku. Mesterskapet varer i 14 dager og starter 1. september.

– Jeg håper at vi får til en samling og litt teambuilding med det norske laget før vi drar til Aserbajdsjan, sier Carlsen til VG.

Hvordan ender VM-matchen?

Vis resultat

Loading ... Loading ...
(Besøkt 1 656 ganger, 1 besøk i dag)