Dødt løp i Eliteklassen

En av disse blir norgesmester i sjakk 2016. Foto: Tarjei J. SvensenEn av disse blir norgesmester i sjakk 2016. Foto: Tarjei J. Svensen

Det blir et skikkelig bikkjeslagsmål om NM-tittelen på Tromstun skole lørdag. Minst fem spillere kan bli norgesmester!

av Tarjei J. Svensen

Bare to av de elleve oppgjørende endte med poengdeling når kruttrøyken hadde lagt seg i en heseblesende 8. runde i Eliteklassen i Tromsø i dag.

SE OGSÅ: Alle resultater fra 8. runde

elite-r8

Det er nå fem spillere i ledelsen med 5,5 poeng og dermed helt åpent i kampen om hvem som vinner kongepokalen og blir årets norgesmester i sjakk.

(Ifølge Sjakknytt, kan også Johan-Sebastian Christiansen bli norgesmester, men da skal svært mange resultater klaffe.)

Vinneren får også med seg 20.000 kroner i 1. premie.

Kjetil Lie og Johan Salomon har fordelen av å spille med hvite brikker i 9. – og siste runde, mot henholdsvis Frode Elsness og Joachim B. Nilsen. Toppsjakksjef Jonathan Tisdall er imidlertid ikke overbevist om at det er av stor betydning.

– Jeg har fått inntrykket av at det å spille med hvit har vært langt fra en fordel i de viktige oppgjørene i Tromsø, sier Tisdall til Matt & Patt.

Joachim B. Nilsen ble dagens mann ved å legge Elsness’ håp om å bli stormester i grus, i alle fall for denne gang. Med seieren over klubbkameraten på 1. bord, sikret 23-åringen seg dessuten sitt andre IM-napp.

– Jeg innrømmer at det er veldig trist å se at vi mistet sjansen til å få vår 14. stormester i dag. Men kanskje ser vi starten på en ny stormesterkandidat, sier Tisdall.

Frode O. O. Urkedal så ut til å ha kontroll mot Kjetil A. Lies sedvanlige dristige spill, men gikk rett i fella og er nå ute av kampen om å ta sin tredje NM-tittel.

Johan Salomon (18) åpnet overraskende svakt med bare 1,5 poeng på de tre første rundene, inkludert en svært heldig remis mot Eivind Olav Risting. Nå har 18-åringen fått opp dampen og vunnet sine tre siste partier.

Nordstrand-spilleren er nå plutselig oppe på 5,5 poeng etter seieren over eks-klubbkamerat Lars Oskar Hauge.

Rune Djurhuus. Foto: Tarjei J. Svensen

Rune Djurhuus. Foto: Tarjei J. Svensen

Eliteklassens eldste deltaker, Rune Djurhuus (46), er kanskje også den som har imponert mest. Norges fjerde stormester i sjakk har aldri klart å vinne en kongepokal, men har i sin 33. Landsturnering en gylden mulighet til å gå til topps.

Mot Andreas Moen så Djurhuus ut til å ha full kontroll.

Djurhuus får imidlertidig en vanskelig oppgave lørdag med svart mot Johan-Sebastian Christiansen.

SE OGSÅ: Resultatlister etter runde 8

9. – og siste runde spilles lørdag kl 11.00. Partiene kan følges med kommentarer på Landsturneringens offisielle nettsider eller via Chess24.

SE OGSÅ:

(Besøkt 1 074 ganger, 1 besøk i dag)