Aksel (7) vekker oppsikt med fantastisk angrepsparti

Aksel Bu Kvaløy herjer i Miniputt. Foto: Tarjei J. SvensenAksel Bu Kvaløy herjer i Miniputt. Foto: Tarjei J. Svensen

Toppsjakksjefen: – Imponerende spilt av en 7-åring.

av Tarjei J. Svensen

Aksel Bu Kvaløy (7) herjer i yngste klasse Miniputt under Landsturneringen i Tromsø. Klassen er for barn født i 2005 eller senere.

Stavanger-unggutten har vunnet alle sine fire partier så langt og er eneste spiller med full pott i klassen som han fortsatt kan spille i tre år til. I fjorårets Landsturnering, som sjuåring, endte Bu Kvaløy som nummer fem i samme klasse.

Bu Kvaløy har, sin unge alder til tross, en rating på 1317. Det er bare litt under gjennomsnittet for alle norske sjakkspillere. Ting tyder på at stortalentet er god for langt mer enn det.

Andreas Tenold - Aksel Bu Kvaløy. Foto: Tarjei J. Svensen

Andreas Tenold – Aksel Bu Kvaløy. Foto: Tarjei J. Svensen

For seieren i klassens toppoppgjør mot Andreas Tenold i 4. runde var et skikkelig praktparti og vekket oppsikt blant tilskuerne i Tromsø. Flere av dem flokket seg rundt partiet underveis.

– Det er et imponerende spilt for en 7-åring, spesielt strategisk. Han viser en bemerkelsesverdig sjakkforståelse for alderen, sier toppsjakksjef Jonathan Tisdall til Matt & Patt.

– Et fantastisk fint parti av 8-åringen, kommenterte Thomas Robertsen på Tromsøs sjakksending, uvitende om at Bu Kvaløy ikke fyller åtte år før i august.

Det er også verdt å trekke frem Linnea Garberg Tryggestad, et annet stort talent, som følger bare halvpoenget bak med 3,5 poeng. Hun blir Aksels motstander i 5. runde tirsdag.

SE OGSÅ:

 

(Besøkt 3 270 ganger, 1 besøk i dag)